Porsche povećao vlasnički udio u Rimac Automobilima na 15,5%

Nakon nešto više od godine dana s 10%-tnim udjelom, Porsche je povećao vlasnički udio u kompaniji iz Svete Nedjelje i produbio partnerski odnos

Sandro Vrbanus petak, 6. rujna 2019. u 19:01

Danas je iz Rimac Automobila i Porschea istodobno objavljeno kako je partnerska suradnja ove dvije kompanije u proteklih godinu dana ocijenjena uspješnom, te da će od sada biti još čvršća. Kao dokaz tomu stiže vijest da je njemački proizvođač sportskih, a odnedavno i električnih automobila odlučio dodatno investirati u Rimčevu kompaniju. Nakon što je u lipnju prošle godine stekao vlasnički udio od 10%, sada će isti povećati na 15,5%.

"Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac. Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji", izjavio je Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor kompanije Porsche AG.

Produbljenje suradnje na elektrifikaciji

Budući da Porsche povećava raspon svojih elektrificiranih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere.

"Jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti bila je osvojiti Porschea kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos", rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac. “Tek smo na početku našeg partnerstva – a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju "win-win" za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela."

C_Two na crash testu

I za kraj, poklonike Rimac Automobila zasigurno će zainteresirati i vijest o napretku razvoja novog električnog superautomobila, C_Two. Jučer je objavljeno kako je testni prototip obavio prve crash testove. Za sada je objavljen tek priloženi teaser video, a više informacija i snimki s testiranja obećali su objaviti u narednim danima.