Procurjeli interni dopis otkrio – Metu očekuje 'mršavi' nastavak godine

U Meti očito ne cvate cvijeće, što upravo dokazuje interni dopis kojeg je zaposlenicima poslao Chris Cox, glavni direktor tvrtkinih proizvoda

Matej Markovinović subota, 2. srpnja 2022. u 09:20
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Glavni direktor proizvoda Mete, Chris Cox, upozorio je zaposlenike na „ozbiljna vremena“ te im poručio da se pripreme za „mršaviju“ drugu polovicu 2022. godine, otkriva procurjeli interni dopis kojeg se prvi "dočepao" Reuters.

„Moram naglasiti da se nalazimo u ozbiljnim vremenima i da su vjetrovi žestoki. Moramo raditi besprijekorno u okruženju sporijeg rasta, gdje timovi ne bi trebali očekivati velik priljev novih inženjera i velike budžete“, rekao je Cox.

Kao što se i očekivalo, navodi se da je na prihode Mete ponajviše utjecala promjena privatnosti koja je značajno zadala udarac njihovom oglašivačkom poslu. Iz tog razloga, Cox kaže da je unovčavanje Reelsa, tvrtkine svojevrsne kopije TikToka, ključno te da se to treba napraviti što je prije moguće.

Kako prenosi The Verge, Cox vjeruje da Facebook mora produbiti svoja ulaganja u Metaverse, AI, slanje poruka, promoviranje Reelsa, monetizaciju i ispunjavanje novih zahtjeva za privatnošću. Na koncu je istaknuo kako moraju nemilosrdnije odrediti prioritete, bez pomoći novog osoblja i sa smanjenim budžetima.

Meta trenutno nije komentirala ove navode, a više će se detalja otkriti u nadolazećoj Q&A sesiji Marka Zuckerberga.