Razer preslaguje svoj mobilni odjel i možda odustaje od trećeg Razer Phonea

Tvrtka Razer čini se nalazi se u izvjesnim problemima, zaposlenici u mobilnom odjelu ili odlaze iz tvrtke ili bivaju razmješteni u druge odjele, a upitno je i predstavljanje trećeg Razer Phonea

Matija Pavlić četvrtak, 21. veljače 2019. u 08:00

Tvrtka Razer nedavno je nakon samo 10 mjeseci postojanja zatvorila svoju trgovinu PC igri, a sada čini se slijede novi problemi.

Ovaj put, riječ je problemima vezanima za Razerov mobilni odjel, koji su naglo procurili u javnost, a poslije ih je potvrdio i sam Razer. Za početak iz mobilnog će odjela biti otpušteno 30 radnika (oko 2% radne snage tvrtke), a planirano je i stopiranje određenih projekata.

U drugom obraćanju javnosti iscurio je i podatak kako su određeni zaposlenici mobilnog odjela premješteni u druge Razerove odjele, a određeni zaposlenici su napustili tvrtku. U opasnosti je navodno projekt razvoja treće generacije gamerskog Razer Phone pametnog telefona, a tvrtka bi se mogla posvetiti isključivo manjim projektima kao što je periferija namijenjena igračima.

Vlasnici aktualnog Razer Phone 2 mobitela međutim nemaju razloga za brigu, Razer obećava stalne nadogradnje, u pripremi je i službena nadogradnja na Android 9.0 Pie.