Rimac Energy otvorio razvojno-proizvodni pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu

U novom će pogonu stručnjaci razvijati sljedeću generaciju baterijskih sustava za skladištenje energije. Bit će otvoreno više od 70 radnih mjesta, a surađivat će se i s timovima iz Hrvatske

Sandro Vrbanus četvrtak, 28. ožujka 2024. u 11:50

Rimac Energy, kompanija koja se bavi razvojem baterijskih sustava za skladištenje energije (BESS), nedavno je otvorio novi pogon u gradu Witneyju u britanskoj pokrajini Oxfordshire. Pogon se prostire na površini od 1.850 četvornih metara, a služit će kao mjesto rada brzorastućeg tima u Ujedinjenom Kraljevstvu te kao središte za tehnološko inoviranje, objavljeno je iz te kompanije.

Zapošljavaju inženjere

Osim što će služiti kao razvojni centar, pogon će i proizvoditi sljedeću generaciju baterijskih sustava za skladištenje energije i otvoriti više od 70 radnih mjesta za visokokvalificirane zaposlenike poput inženjera, tehničara i istraživača koji dolaze iz tehnološke industrije u Ujedinjenom Kraljevstvu i same pokrajine Oxfordshire. Nova lokacija potaknut će i suradnju timova Rimac Energyja u Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Direktor Rimac Energyja Wasim Sarwar Dilov izjavio je: "Ujedinjeno Kraljevstvo oduvijek je bilo predvodnik na polju tehnoloških inovacija i iznimno smo sretni zbog našeg širenja na to tržište. Ponosni smo na jačanje partnerstva između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva i pružanje podrške lokalnoj zajednici, te jedva čekamo surađivati s tamošnjim inženjerskim talentima kako bismo zajedno izgradili zeleniju budućnost za cijeli planet."

Rimac Energy nedavno je predstavio vlastiti proizvod SineStack, osmišljen i proizveden u Europi, o kojem smo više pojedinosti već objavili. Proizvodnja tog sustava bi trebala započeti 2025. godine u novom kampusu u Kerestincu, s godišnjim proizvodnim kapacitetom od oko 300 MWh. To će s vremenom biti povećano na više od 10 GWh u obliku BESS sustava godišnje.