Serengeti postaje prvi lokalni Appian partner u Hrvatskoj

IT tvrtka koja je razvila agilni nearshoring model te nedavno ušla u razvoj umjetne inteligencije za industriju retaila, primila je još tri nagrade te postala prvi Appian partner u regiji

Bug.hr petak, 18. prosinca 2020. u 13:22

Serengeti, hrvatska konzultantska tvrtka koja pruža usluge razvoja enterprise rješenja i jedna od najvećih developerskih tvrtki u Hrvatskoj, postala je prvi Appian partner u Hrvatskoj.

Iz Appiana, kompanije za cloud computing sa sjedištem u američkoj Virginiji, koja je dio tvrtke Dulles Technology, stiže vijest da je Serengeti izabran za prvog lokalnog Appian partnera u Hrvatskoj, ali i našoj cijeloj regiji. Appian nudi automatiziranu low-code platformu koja ubrzava razvoj važnih poslovnih aplikacija. Brojne svjetske organizacije (primjerice:KPMG, Deloitte, Daimler, Bayer, gsk, Hella i Lavazza) koriste Appian aplikacije za poboljšanje korisničkog iskustva, postizanje operativne izvrsnosti te jednostavnije globalno upravljanje rizicima i usklađenosti.

Erik de Haas
Erik de Haas

"Čast nam je i zadovoljstvo što je tvrtka Serengeti postala ovlašteni Appian partner. Ovo partnerstvo će imati ključnu ulogu za naš rast u Hrvatskoj", rekao je Erik de Haas, Appian VP Partners EMEA & ACAP.

Appianov izbor partnera je pokazatelj da su reputacija Serengetija, odlične ocjene od strane klijenata, ekspertiza, iskustvo i kompetencije u BPM (Business Process Management) području prepoznate i u međunarodnoj IT zajednici.

"Ovo partnerstvo s Appianom, koji je po Gartner magic quadrantu leader u čak 3 povezana područja: Enterprise Low-Code Application Platforms (LCAP), BPM i Case Management omogućit će nam daljnju izgradnju naših specijalističkih znanja, konzultantskih kompetencija i domenskog poznavanja pojedinih industrija. Koliko je Appian snažan partner najbolje govori podatak da su njihovi klijenti 9 od top 10 biotehnoloških i farmaceutskih kompanija, 6 od top 10 svjetskih osiguravatelja te 13 od 20 vodećih svjetskih banaka", rekao je izvršni direktor Serengetija Goran Kalanj, dodavši: "Ovim partnerstvom Serengeti se svrstava uz bok svjetski priznatih konzultanata poput KPMG-a, Deloittea, ili Accenturea, koji također nose status Appian partnera."

Goran Kalanj
Goran Kalanj

Serengetiju će ovo partnerstvo omogućiti daljnji razvoj BPM i RPA (Robot Process Automatization) kompetencija te rad na projektima modernizacije enterprise sustava u Hrvatskoj i inozemstvu. S druge strane, klijentima će omogućiti lakšu automatizaciju poslovnih procesa, robotizaciju i modernizaciju aplikacija na bazi Gartner market leading BPM platforme.

4 nagrade temeljene na zadovoljstvu klijenata

Nakon što su iz Serengetija početkom listopada objavili da su postali suvlasnikom RedAI aplikacije, početkom studenog odjeknula je novost o dobivanju važnog klijenta u Kaliforniji, samom srcu svjetske IT industrije, ovu godinu zaključuju s ukupno 4 nagrade od nezavisne platforme za B2B recenzije – Clutch.

Prva Clutch nagrada koju su dobili ove godine je iz kategorije Top 5 Croatian B2B Company. Preostale tri nagrade koje su dobili početkom zadnjeg mjeseca ove godine su iz kategorija Top 1000 svjetskih kompanija, Top 100 brzo rastućih i Top 100 kompanija održivog rasta.