Sound United preuzima audio odjel tvrtke Onkyo

Sound United u završnoj je fazi pregovora s tvrtkom Onkyo Corporation oko preuzimanja njihova audio odjela čime će doći u posjed brendova Onkyo, Pioneer, Pioneer Elite i Integra

Matija Pavlić četvrtak, 16. svibnja 2019. u 06:00

Tvrtka Sound United polako se profilira u jednog od vodećih igrača na tržištu audio opreme. Nakon što su 2017. godine preuzeli Denon i Marantz, sada su postigli preliminarni dogovor s tvrtkom Onkyo Corporation. Dogovor se odnosi na moguću akviziciju audio odjela tvrtke Onkyo. 

Time bi Sound United došao u posjed ne samo proizvoda koji se na tržištu prodaju pod Onkyo brandom već i onih koji se prodaju pod brandovima Pioneer, Pioneer Elite i Integra. Ista tvrtka kontrolira i brandove Definitive Technology, HEOS, Classé, Polk Audio i Boston Acoustics.

Pregovori oko akvizicije su u završnoj fazi gdje se već određuju konačni uvjeti. Poznato je kako će glavni izvršni direktor Sound Uniteda, Kevin Duffy, istu ulogu preuzeti i u slučaju novih brandova koji će biti uklopljeni u Sound United.

Završetak cijelog procesa akvizicije zakazan je za 26. lipanj ove godine kada se održava godišnja konferencija dioničara Onkyo Corporationa.