Tajvanski i japanski operateri ne žele prodavati Huaweijeve smartphone

Nakon informacije da ARM prekida suradnju s Huaweijem stiže još jedan udarac, s Huaweijem prekidaju suradnju i tajvanski te japanski telekomunikacijski operateri

Matija Pavlić četvrtak, 23. svibnja 2019. u 06:00

Kao sol na ljutu ranu nakon informacije o prekidu suradnje između ARM-a  i tvrtke Huawei stiže nov udarac. Prema najnovijim informacijama, tajvanski i japanski telekomunikacijski operateri u svojoj ponudi više neće imati mobilne uređaje tvrtke Huawei.

Niti jedan od troje tajvanskih telekomunikacijskih operatera (Chunghwa Telecom, Taiwan Mobile i FarEasTone) više neće prodavati Huaweijeve mobilne uređaja. Chunghwa Telecom ide korak dalje te otkazuje suradnju i s tvrtkama koje proizvode dijelove za Huawei, tvrtkama Senao International i Sinnex.

U Japanu, tamošnji najveći telekomunikacijski operater NTT Docomo otkazao je narudžbe Huawei P30 Pro modela, a konkurentski KDDI otkazao je narudžbe istog na neodređeno vrijeme. Ne treba previše spominjati ni trećeg japanskog telekomunikacijskog operatera, YMobilea, koji je u vlasništvu SoftBanka (korporacije koja ujedno kontrolira i ARM).