Twitter se protiv govora mržnje bori kupnjom tvrtke za računalnu sigurnost

Twitter će preuzeti tvrtku Smyte koja se specijalizirala za pitanja online računalne sigurnosti kako bi pokušali riješiti rastući problem govora mržnje na svojoj microblogging platformi

Matija Pavlić petak, 22. lipnja 2018. u 22:58

Microblogging platforma Twitter se već duže vrijeme suočava s velikim kritikama zbog načina kako se odnose prema rastućoj pojavi govora mržnje na svojoj platformi.

Kako bi što uspješnije riješili taj problem, u Twitteru su se odlučili na kupnju vanjske tvrtke. Riječ je o tvrtki Smyte, tvrtki koja se specijalizirala za pitanja online računalne sigurnosti.

Nastavak je to priče s početka godine kada su u Twitteru najavili kako su u potrazi za vanjskim stručnjacima koji bi omogućili stvaranju okoline na platformi bez govora mržnje s civiliziranim govorom i raspravama.

Svoju namjeru da na svojoj platformi stvori okruženje za civilizirane i korisne (zdrave) rasprave Twitter je potvrdio već ranije najavom istraživanja koje će pomoći u postizanju boljih uvjeta te pravila koje će poboljšati same rasprave i objave na platformi. Twitter je već počeo s praksom skrivanja tweetova koji se pripisuju takozvanim trolovima.