Uberu uvjetno vraćena dozvola za rad u Londonu

Nakon povlačenja po sudu i pregovora s vlastima, Uber je dobio uvjetnu licencu za rad u britanskoj prijestolnici sljedećih 15 mjeseci

Sandro Vrbanus srijeda, 27. lipnja 2018. u 18:30

Zbog problema s regulativom, sigurnošću, te "nedostatka korporativne odgovornosti", Uber je u rujnu prošle godine ostao bez licence za rad u Londonu. Do tada važeća licenca bila je istekla 30. rujna, a nakon toga nije produžena. Uber je odmah potom uložio žalbu kako bi mogao nastaviti raditi dok se sudski proces ne završi, ili dok mu licenca ne bude obnovljena. Nakon više mjeseci pregovora s nadležnom agencijom Transport for London (TfL) i velikih napora koje je uložila nova uprava kompanije na čelu s Darom Khosrowshahijem, danas je napokon došlo do kompromisnog rješenja.

Kako je objavio londonski gradonačelnik Sadiq Khan, Uber je dobio uvjetnu licencu za rad u tom gradu u narednih 15 mjeseci. TfL je postavio vrlo jasne uvjete kojih se kompanija mora pridržavati, a nadzor nad njihovim poslovanjem bit će provođen svakih šest mjeseci.

Nadzirat će se promjene koje je Uber bio prisiljen učiniti u načinu upravljanja i poslovanja kompanije, kao i novi sustavi za prijavu bilo kakvih ilegalnih aktivnosti i zločina, zbog kojih bi putnicima u Uberovim vozilima trebala biti zajamčena veća sigurnost. "Ma kako veliki bili, morate igrati po pravilima", poruka je gradonačelnika.

Uber se obvezao još bolje surađivati s gradskim vlastima i regulatornim agencijama, što je nešto na čemu uprava na čelu s Travisom Kalanickom nije baš radila. Tek nakon što plate troškove suđenja i kroz 15 mjeseci pokažu da su spremni za to, Uber će moći dobiti novu bezuvjetnu licencu za rad. Inače, u Londonu za Uber vozi oko 45 tisuća vozača koji opslužuju preko 3,5 milijuna aktivnih korisnika, stanovnika i turista.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

Prijenosni BT zvučnik

ACOUSTIC ENERGY Aego BT2

Podržava 4.2 i APT-X nisku latenciju, USB punjač i mikrofon za “handsfree” pozive, dvostruki 2,5-inčni driveri, do 36 sati trajanja baterije, snage 40 W RMS.

1.359 kn 2.299 kn Kupi

On-ear BT slušalice

MARSHALL Major III

Legendarni Marshall zvuk s dinamičkim 40mm driverima koji su prilagođeni za poboljšani odziv basova, do 30 sati bežične reprodukcije, kontrolni gumb, odvojivi 3.5mm kabel, 20Hz-20kHz, 32 ohma.

899 kn 1.099 kn Kupi