United Grupa postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekom operatera Wind Hellas

United Grupa objavila je danas da je postigla dogovor s kompanijom Crystal Almond Holdings Limited o preuzimanju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind Hellas, jednog od tri mobilna operatera u zemlji

Bug.hr ponedjeljak, 16. kolovoza 2021. u 20:56

Grčki telekom Wind ima ukupno 4,2 milijuna korisnika i nudi mobilne, fiksne, internetske i televizijske usluge. Godišnje ostvaruje prihode veće od 500 milijuna eura.

Transakcija će omogućiti United Grupi da poveže Wind sa svojim grčkim operaterom Nova koji nudi pay-TV usluge te tako stvoriti snažnog konvergentnog operatera koji će postati drugi na tržištu fiksnog broadbanda i televizijskih usluga.

Nikos Stathopoulos, partner u investicijskom fondu BC Partners i predsjednik United Grupe rekao je: „Akvizicija i integracija uspješne lokalne kompanije u telekom i medijskom biznisu u United Grupi osnova je naše strategije rasta u Europi. Grčka je za nas ključno tržište i s preuzimanjem kompanije Wind, možemo stvoriti vodećeg konvergentnog operatera i doprinijeti razvoju grčkog telekomunikacijskog tržišta kroz  ulaganja u mrežnu infrastrukturu, sadržaj, tehnologiju i inovativne proizvode i usluge te biti vodeći pokretač u digitalizacije Grčke.”

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe dodala je: „Ovaj sporazum potvrđuje dugoročnu predanost United Grupe grčkom tržištu. Poslovanje mobilnog operatera Wind izvrsno se uklapa u portfelj United Grupe i kompanije Nova u smislu stručnosti u telekomunikacijskim i medijskim uslugama. Preuzimanjem kompanije Wind kupujemo uspješno poslovanje koje će nam omogućiti jačanje pozicije i proširivanje ponude za naše korisnike u Grčkoj.

Transakcija podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima i očekuje se da će biti dovršena tijekom 2022. godine.

U sklopu United Grupe posluje telekom operater Telemach Hrvatska i njegov servis EON te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi