Xerox odustaje od kupnje HP-a

Xerox je čini se odlučio odustati od svoje namjera za pokušajem preuzimanja Hewlett Packarda, a jedan od razloga je i aktualna epidemija koronavirusa

Matija Pavlić četvrtak, 2. travnja 2020. u 06:30

Xerox se čini se povukao te odustaje od svoje namjere o preuzimanju Hewlett Packarda. Prijašnja ponuda upućena Hewlett Packardu naišla je na veliku pozornost javnosti s obzirom da je tvrtka tri puta veća u odnosu na ponuđača, tvrtku Xerox.

Prva ponuda upućena na čelnike Hewlett Packarda bila je teška 27 milijardi američkih dolara, nakon čega je uvećana pa je druga ponuda iznosila 35 milijardi američkih dolara. Također, Xerox je pripremio i vlastitu listu savjetnika koja bi preuzela upravljanje Hewlett Packardom umjesto njegova aktualnog administrativnog odbora.

Reakcija Hewlett Packarda na ove ponude u svakoj prigodi bila je negativna, a iz tvrtke su poručivali dioničarima da odbiju spajanje s Xeroxom, zbog aktualnih ekonomskih problema ponajviše zbog aktualne epidemije koronavirusom.

Epidemija je razlog što je u konačnici i Xerox odustao od čitavog posla. Koronavirus je u konačnici utjecao na poslovanje obje tvrtke, koje su sad opterećene smanjenjem poslovnih aktivnosti i troškova.