Punjač mobitela prouzročio velik požar stana u Zagrebu

Zagrebački vatrogasci ovih dana imaju pune ruke posla – i to zbog požara uzrokovanih električnim uređajima. Prvo je prije nekoliko dana stan gorio zbog romobila, a sada zbog punjača mobitela

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 2. svibnja 2022. u 19:27

Vatrogasna postrojba Zagreb i Ministarstvo unutarnjih poslova objavili podatke o još jednom slučaju požara u Zagrebu, uzrokovanoga elektroničkim uređajem. Sjetit ćete se vjerojatno da je prije nekoliko dana na Laništu dio jednog stana izgorio zbog električnog romobila i njegovih baterija. Ove subote, 30. travnja, značajno veći požar s težim posljedicama planuo je u centru grada, u Palmotićevoj ulici, a krivac je bio, kako piše MUP – punjač mobitela.

Oprez s punjačima!

U prvom su izvješću kazali kako je oko 21.10 sati, iz do tada neutvrđenog razloga izbio požar stana u vlasništvu 41-godišnjakinje i 38-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci, ozlijeđenih osoba nije bilo, a iz zgrade je spašeno sedmero stanara s kata iznad opožarenog stana – oni, naime, nisu mogli pobjeći zbog dima koji se širio stubištem.

Naknadno je MUP napisao sljedeće: "Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar izbio u spavaćoj sobi stana, a najvjerojatnije uslijed pregrijavanja i taljenja plastičnih dijelova punjača za mobitel priključenog u zidnu priključnicu, nakon čega je došlo do prijenosa topline na gorive dijelove namještaja."

O modelu punjača i mobitela nisu izvijestili, a kažu kako za sada nije utvrđena visina materijalne štete. Vatrogasci su, pak, objavili dramatični video dolaska na ovu intervenciju:

📢 TOP!

TOP!

HP ponuda

Veliki izbor vrhunskih HP laptopa za igru, multimediju i rad ćekaju te u Linksu!

Od 2399 kn Kupi


Prijenosni BT zvučnik

HARMAN KARDON Citation 200

Vrhunski dizajn i sofisticiranost, HD zvuk, streaming putem WiFi ili BT veze, IPX4, do 8 sati reprodukcije, 40Hz–20kHz, 50W RMS, >80dB.

2.699 kn Kupi

Gramofon sa EBLT pogonskim remenom

REGA Planar 2

RB220 tonarma, 24 V motor niske buke i vibracija, Rega Carbon MM zvučnica, tanjur poboljšane preciznosti 'Optiwhite' 10 mm.

4.649 kn Kupi

5.2-kanalni 8K AV prijemnik

DENON AVR-S660H

Glasovna kontrola i ugrađeni HEOS®, vrhunsko 3D audio iskustvo, bežični streaming glazbe, BT, WiFi, Dolby TrueHD ili DTS-HD Master Audio 5.1 surround zvuk, podržava najnovije HDMI specifikacije.

4.549 kn Kupi