Tvornički robot zakazao i gotovo ubio radnika u Kini

Nezgoda s jednim robotom u kineskoj tvornici gotovo je završila fatalno, a na društvenim mrežama već se najavljuje "ustanak robota"

Sandro Vrbanus četvrtak, 13. prosinca 2018. u 18:24

Radnik u kineskoj tvornici porculana identificiran kao g. Zhou (49) ovoga je tjedna teško nastradao na svojem radnom mjestu. U bolnicu je primljen sa čak deset metalnih šiljaka zabijenih u tijelo, svaki veličine 30-ak i promjera oko 2 centimetra. Iako su mu šiljci probili rame, ruku i prsa, svi su prošli pored glavnih arterija, pa su liječnici uspjeli spasiti nesretnog radnika.

Kineski mediji pišu kako je ova nesreća rezultat kvara na jednoj robotskoj ruci u tvornici. Uslijed kvara robotska je ruka navodno pala sa stroja, a metalni su šiljci nesretnim slučajem završili u tijelu g. Zhoua. Operacija je trajala cijelu noć, a zaista uznemirujuće fotografije (i video) iz bolnice, ako baš želite, možete pogledati na ovom linku.

Nije dugo trebalo da se internetska zajednica forumaša, tviteraša i trolova odmah javi i cijeli slučaj protumači kao "ustanak robota". Društvene mreže i komentari vijesti o ovom slučaju preplavljeni su izjavama poput "počelo je", "je li vam ovo poznato iz Terminatora", "roboti napadaju", "naravno, nezgoda" i sličnima.