Pixblasters MS1, inovativni RGB LED kontroler za velike video zaslone načinjene od LED traka

Crowdfunding kampanja tvrtke Pixblasters ima za cilj prikupiti novčana sredstva za pokretanje serijske proizvodnje inovativnog RGB LED kontrolera za izradu video ekrana pomoću adresabilnih LED traka

Stjepan Bilić srijeda, 30. listopada 2019. u 06:00

Nova hrvatska crowdfunding kampanja ima za cilj prikupiti novčana sredstva kako bi se pokrenula serijska proizvodnja inovativnog RGB LED kontrolera tvrtke Pixblasters. Kontroler Pixblasters MS1 omogućava amaterima i profesionalcima laku izradu ogromnih video ekrana pomoću adresabilnih LED traka.

Video ekrani od LED traka nude neke nove mogućnosti u odnosu na tradicionalne ekrane bazirane na krutim LED modulima. LED trake se mogu svijati i lijepiti u različitim oblicima, te na taj način formirati doista velike ekrane čija se površina mjeri u desecima kvadratnih metara. Iako Pixblasters uređaj može podržati i HD (High Definition) video rezolucije, već i sa manjim rezolucijama se mogu izgraditi veoma atraktivne video instalacije koje zahtjevaju znatno manju gustoću piksela po kvadratnom metru i značajno smanjuju troškove izrade i upravljanja video ekranom.

Pixblasters LED kontroleri potencijalno mogu pretvoriti čitave fasade tržnih centara u video ekrane koji izvješćuju o najnovijim akcijskim prodajama ili jednostavno prikazuju najnovije vijesti zaprimljene putem internetske veze. Samo jedan Pixblasters kontroler može pogoniti 16.384 LED dioda, što se u slučaju uporabe LED traka sa 30 dioda po metru, pretvara u aktivnu video površinu od 17,7 m2. Moguće je i povezivanje više Pixblasters LED kontrolera, te time i implementacija većih video ekrana.

Pixblasters MS1
Pixblasters MS1

Pomoću Pixblasters uređaja video LED ekranima se može upravljati poput običnih računalnih monitora i na taj način je moguće prikazati bilo kakav grafički i video sadržaj. Na ovaj način je osigurana i kompatibilnost sa standardnim Digital Signage programima i omogućeno daljinsko upravljanje putem Interneta.

Kampanja je pokrenuta preko platforme Crowd Supply i cilj joj je prikupiti 18.000 USD. Kampanja traje još dvadesetak dana, a već u prvom tjednu prikupljeno je 18% od potrebnog iznosa, točnije 3.245 USD. U kampanji se može sudjelovati s već 10 USD, a za nabavku jednog Pixblasters Go kontrolera potrebno je izdvojiti 219 USD.

U ponudi je i komplet od dva kontrolera (Pixblasters Duo) koji stoji 408 USD, ali i paket Pixblasters MicroSign koji se sastoji od kontrolera, LED zaslona (120 x 16), LED traka, Raspberry Pi Zero mini računala, naponskog adaptera te Array-S ploče na koju se spajaju LED trake.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama kampanje. Prve isporuke planirane su početkom iduće godine, od 21. veljače 2020. godine. Ovisno o naručenom kompletu poštarina će iznositi između 15 i 75 USD.