Pokrenuta crowdfunding kampanja za najmanji dock za proširenje mobilne grafičke kartice

Ova bi vanjska priključna stanica trebala poboljšati mogućnosti igranja prijenosnih i ručnih računala

Tomislav Stanković nedjelja, 4. lipnja 2023. u 17:04
📷 Image: GPD
Image: GPD

GPD, tvrtka sa sjedištem u Shenzhenu u Kini, traži 20.000 dolara za financiranje projekta, ali će dobiti novac čak i ako cilj nije ispunjen (unutar Indiegogo Flexible Goal pravila).

Ako samo želite vidjeti detaljnije o čemu se radi ili pomoći u financiranju projekta, više pojedinosti dostupno je na stranici kampanje grupnog financiranja Indiegogo.

Ovaj koncept nije nov, jer već postoje rješenja kao što su Alienware Amplifier i ROG XG, ali bi napokon mogao donijeti standardizaciju konektora putem Oculinka koji je zapravo konektor za PCI-Express. Putem njega se nude i najveće brzine prijenosa od 63Gbps dok USB4 i Thunderbolt nude do 40Gbps.

G1 uključuje AMD Radeon RX 7600M XT čip (2,3 GHz) s jednim HDMI 2.1 priključkom, dva DisplayPort 1.4 video izlaza, tri USB 3.2 Type-A i jedan Thunderbolt 4 priključak, čitač SD kartica, konektor za dock i punjenje i Oculink u kućištu dimenzija 225 x 111 x 29,8 mm s integriranim napajanjem.

Zahvaljujući tim dodatnim priključcima G1 se također može koristiti i za povezivanje zaslona, tipkovnica, miševa, kontrolera i drugih perifernih uređaja.