Subverse pokupio preko milijun dolara na Kickstarteru i kraj se ne nazire

Da je riječ o klasičnoj kombinaciji RPG-a i SHUMP-a, za Subverse bi malo tko uopće čuo, no ako u priču dodamo hentai, ne čudi da brojač donacija ne prestaje rasti

Damir Radešić utorak, 23. travnja 2019. u 15:58

1.312.129. - toliki je bio iznos doniranih dolara na Kickstarteru kada smo započeli s pisanjem ove objave. Riječ je o igri Subverse opisanoj kao hibrid taktičkog RPG-a i „shoot 'em up“ žanra u kojoj kao zapovjednik vlastitog broda istražujemo galaksiju i sukobljavamo se s brojnim protivnicima. Sama borba je podijeljena na dva dijela, pa ćemo tako brodove rješavati na klasični SHUMP način uz pogled iz ptičje perspektive, dok ćemo se na tlu pozabaviti poteznim taktiziranjem i korištenjem specijalnosti naših ratnika, točnije ratnica. Tu krećemo s pričom zbog koje je Subverse odavno premašio minimalnih 129 tisuća dolara koliko su autori zacrtali i donacije ne prestaju kapati, iako kampanja završava tek za osam dana.

Priča kaže kako galaksijom Prodigium vlada skupina puritanaca koji mrze sve u vezi seksa, a na nama je zadatak pokretanja revolucije koja će ih svrgnuti s trona. Za to ćemo koristiti vlastitu posadu sastavljenu od waifusa koje su smrtonosne koliko i seksi, kao i genetski modificirana čudovišta i ukradeni vojni brod Mary Celeste kojeg tijekom igre možemo nadograđivati. Prije konačnog obračuna valja sakupiti sve waifuse, doznati njihove pozadinske priče i steći njihovu lojalnost zbog čega će iste za nas napraviti sve što od njih tražimo, čak i one romantične stvari zbog čega igra neodoljivo podsjeća na Mass Effect, samo u ovom slučaju, romantika se pretvara u eksplicitne prizore seksa.

Ako im već mi nismo pri ruci za zadovoljavanje niskih strasti, poslužit će se Manticsima, čudovištima koje sami kreiramo iz dostupnih DNA uzoraka, te su jednako korisni u borbama kao i u krevetu, bez obzira koliko krakova imali. Na Subverseu radi ekipa StudioFOW koja je u posljednje četiri godine objavila čak 16 hentai filmova i prema njihovim riječima igra je već praktički dovršena, dok bi prema planu, u early accessu trebala zaživjeti tijekom ljeta. Inače, na Kickstarteru su ostvareni svi dodatni ciljevi, a brojač donacija se u trenutku objave ove vijesti zaustavio na 1.316.069 dolara. Seks prodaje sve, odavno to znamo.