Digital Realty osnažuje svoju globalnu platformu lansiranjem novog rješenja za međupovezivost

Nastavlja napredovati u odnosu na svoju viziju iz industrijskog manifesta isporukom ServiceFabric Connecta, najvećeg otvorenog rješenja u industriji, osmišljenog za podršku korisnicima dok prelaze na arhitekturu koja je više usmjerena na podatke

Bug.hr utorak, 18. listopada 2022. u 20:54

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za podatkovne centre, kolokacije i međupovezivanja neovisnih od oblaka i operatera, danas je najavio sljedeći korak u svom planu pomoći korisnicima da otključaju zarobljenu vrijednost iz svojih podataka pokretanjem rješenja ServiceFabric – rješenja za međusobno povezivanje i platforma za orkestraciju osmišljena da podrži prelazak šire industrije na hibridnu arhitekturu usmjerenu na podatke.

U svom industrijskom manifestu pod nazivom Enabling Connected Data Communities (Omogućivanje povezanih podatkovnih zajednica) – izvorno objavljenom 2021. godine – Digital Realty iznio je svoju viziju: pristup temeljen na rješenjima i poziv na akciju za uklanjanje naslijeđenih prepreka u industriji međusobnog povezivanja i izravno rješavanje izazova Gravitacije podataka. Inicijativa je zacrtala novi plan suradnje za integraciju platformi za međusobno povezivanje s više partnera i izgradnju najvećih otvorenih tvorničkih središta za povezivanje u industriji.

ServiceFabric Connect, prva usluga povezivanja pokrenuta u sklopu nove obitelji proizvoda ServiceFabric, sljedeći je korak tvrtke u ostvarenju ove vizije. Razvijena unutar tvrtke Digital Realty, platforma za orkestraciju – dostupna korisnicima odmah na 61 mjestu i 32 metro tržišta koja obuhvaćaju Sjevernu Ameriku, Europu i Aziju – objedinjuje mrežne i elemente povezivanja u oblaku iz više izvora, uključujući one iz Digital Realtyja i njegovih partnera, kako bi instancirali end-to-end usluge koje su klijentima potrebne za ispunjavanje njihovih hibridnih IT potreba i podršku poslovnim ciljevima.

"Od pokretanja našeg strateškog partnerstva 2016., ponosni smo što podržavamo Digital Realty s povezivanjem u oblak na zahtjev koje je usklađeno s našom zajedničkom vizijom osnaživanja poduzeća brzim i sigurnim međusobnim povezivanjem na globalnoj razini,” kaže Vincent English, izvršni direktor tvrtke Megaport. „Uzbuđeni smo što možemo podržati evoluciju usluga međusobnog povezivanja Digital Realtyja s najavom ServiceFabric Connect. Budući da smo prvi partner integriranog ekosustava ServiceFabric Connecta, u potpunosti smo predani nastavku inovacija s digitalnom nekretninom kako bismo korisnicima pružili nesmetano iskustvo međusobnog povezivanja na zahtjev.”

“Pokazujemo značajan napredak u odnosu na naš industrijski manifest i ponavljamo potrebu za uklanjanjem naslijeđenih prepreka u industriji međusobnog povezivanja i rješavanjem problema gravitacije podataka. Radujemo se suradnji sa sudionicima u industriji, posebno našim partnerima za strateško povezivanje i oblak, dok oblikujemo svoj plan puta za strukturu međupovezivanja sljedeće generacije koja će otključati nove prilike i vrijednosti za sve industrije. ServiceFabric će uključiti proizvode pružatelja usluga na otvoren i neutralan način kako bi omogućio holistička hibridna IT rješenja za naše poslovne korisnike. Bit ćemo upravitelj industrije koji će zagovarati ovu promjenu i zajedno se možemo uhvatiti u koštac s gravitacijom podataka i izgraditi novu eru otvorenih, sigurnih i dinamičnih povezanih podatkovnih zajednica na globalnoj razini”, komentira Chris Sharp, glavni direktor za tehnologiju (CTO), Digital Realty.

"U srpnju prošle godine smo najavili ulogu Zayoa u pomaganju pokretanju proizvoda sljedeće generacije Digital Realtyja, PlatformDIGITAL®. a danas poduzimamo još jedan veliki korak zajedno s uvođenjem ServiceFabric Connecta, donoseći globalnu, sigurnu međusobnu vezu na tržište", kaže Steve Smith, glavni izvršni direktor tvrtke Zayo. "Radujemo se našem nastavku partnerstva s tvrtkom Digital Realty i našim zajedničkim naporima da korisnicima omogućimo sigurno ubrzanje njihove digitalne transformacije i globalnog širenja."

ServiceFabric podupire mnoge mogućnosti globalne platforme podatkovnog centra tvrtke Digital Realty PlatformDIGITAL, idealno mjesto susreta za poduzeća s neusporedivim pristupom nekoliko gusto naseljenih povezanih podatkovnih zajednica uključujući: 1500+ poduzeća, 1200+ pružatelja mrežnih usluga i 1100+ pružatelja usluga u oblaku i IT-u, što pomaže u rješavanju izazova povezanih s gravitacijom podataka.

ServiceFabric Connect rješava fizičke i virtualne infrastrukturne potrebe korisnika na jednoj platformi, omogućujući tim istim korisnicima otključavanje značajne vrijednosti podataka koja je trenutno zarobljena međusobnim povezivanjem njihovih otoka podataka. Uz pomoćnu vezu, tvrtke su ovlaštene koristiti jedan port za povezivanje sa bilo kim, bilo gdje, u bilo koje vrijeme putem globalne platforme.

Lansiranje ovog novog rješenja označava sljedeću fazu plana tvrtke, evoluciju globalne platforme PlatformDIGITAL, i sljedeći korak u nizu komplementarnih inicijativa pokrivenosti, povezivosti i usluga koje Digital Realty pruža kao dio svoje šire misije služenja potrebe kupaca u sve više hibridnom svijetu usredotočenom na podatke.

Dodatni resursi

  • Pročitajte više o rješenju ServiceFabric na blogu ovdje (na engleskom jeziku)