Tema Data centri
Data centri

Što je hibridna infrastruktura i zašto vam je potrebna?

Hibridna infrastruktura sastoji se od kombinacije lokalnih podatkovnih centara, privatnih oblaka i/ili javnih oblaka. Enterprise sustavi i aplikacije mogu se postaviti u bilo koje od ovih okruženja, ovisno o strateškim poslovnim potrebama, taktičkim zahtjevima i traženom ishodu

Digital Realty 27. studenog 2023.
Data centri

Spremni na sve: Kako data centri preživljavaju izazove

Ovo vrijeme izazovno je za potrošače, kao i za tvrtke. Svi se suočavamo s inflatornim pritiscima, rastućim troškovima energije i potencijalnim nestašicama, ekstremnim klimatskim pojavama i nestabilnim geopolitičkim krajolikom. To stvara neizvjesnost u kojoj je teško upravljati.

Lex Coors, Digital Realty 9. ožujka 2023.
Intervju

Jelena Pejković, Schneider Electric

Nova era održivosti u Data Centrima

Digitalizacija gotovo svakog segmenta našeg života dovela je do eksplozije stvaranja podataka, a stopa rasta samo se povećava. Istovremeno, podatkovni centri, koji prate takvu povećanu potražnju, troše ogromne količine energije i resursa.

Schneider Electric 8. lipnja 2022.
Data centri

Schneider Electric: Podatkovni centri budućnosti

Budući da nas digitalizacija i tehnološki napredak vode prema novoj, integriranijoj budućnosti, neće svi vlasnici podatkovnih centara biti jednako opremljeni za suočavanje s novim razinama potrebne operativne agilnosti. Međutim, ako se rizici i nedostaci unutar postojećih podatkovnih centara i s njima povezanih strategija upravljanja prepoznaju dovoljno rano, vlasnici i upravitelji podatkovnih centara povećat će svoje šanse za perspektivniju budućnost.

4. svibnja 2022.
Data centri

Na novoj lokaciji

A1 Hrvatska u Zagrebu otvorila novi podatkovni centar vrijedan 11 milijuna eura

Podatkovni centar opremljen je vlastitom trafostanicom koja se napaja iz dvije neovisne energetske grane maksimalnog kapaciteta 2 MW. Poteškoća u radu neće biti ni u slučaju prekida obje energetske grane jer će napajanje opreme preuzeti dva diesel agregata ukupne snage 2 MW te UPS sustavi. U povezivanje podatkovnog centra utrošeno je oko 50 km optičkih kabela iz tri različita, neovisna smjera

Bug.hr 30. studenog 2021. 3 3 komentara

Naša print izdanja