Huawei daje poticaje developerima mobilnih indie igara

Za developere igara koji svoje uratke objave na trgovini AppGallery Huawei je pripremio posebne novčane potpore, tehničku podršku te isticanje igara na atraktivnije pozicije unutar platforme

Bug.hr srijeda, 2. prosinca 2020. u 12:30

Huawei je objavio kako će AppGallery, njihova službena platforma za distribuciju aplikacija, ove blagdanske sezone pružiti developerima indie igara dodatni poticaj pokretanjem inicijative za potporu ove kategorije igara.

S više od 500 milijuna mjesečno aktivnih korisnika i 2 milijuna registriranih developera, AppGallery je izrastao u jednu od tri najveće trgovine aplikacija na svijetu. Dostupan je u preko 170 zemalja i pokriva 18 kategorija aplikacija, ima 500 milijuna mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta, a malim i velikim developerima nudi globalnu platformu za lansiranje i razvoj njihovih igara.

Huawei je najavio kako planira pružanje dodatne podrške developerima za akviziciju zajednice igrača indie naslova kroz kampanju u vrijednosti 30 tisuća eura, VIP tehničku podršku i isticanje indie igara na viđenije pozicije u AppGallery trgovini.

Developeri svih igara objavljenih na AppGallery trgovini putem Unity Distribution Portala od 19. studenog do 14. prosinca 2020. moći će ostvariti posebne potpore, uključujući 85 posto prihoda od transakcija unutar igara i VIP tehničku podršku. Top 30 indie igara dobit će kredite u iznosu od 1.000 eura za pokretanje svoje prve kampanje na Huawei Ad platformi, dok će vrhunske indie igre biti istaknute u posebnoj vidljivoj kategoriji u AppGallery trgovini, najavljuju iz Huaweija.

Wang Heng, potpredsjednik za globalna partnerstva i razvoj ekosustava u Huaweiju za CEE i Nordics regije, ističe: "Ova inicijativa je važan korak u posvećenosti i ulaganju Huaweija u zajednicu developera. Industrija mobilnih igara pokazala je nevjerojatan rast u odnosu na posljednjih nekoliko godina i drago nam je što možemo podržati više developera i studija koji razvijaju indie naslove kako bismo doveli njihove igre u trgovinu".

Da bi sudjelovali u inicijativi, programeri trebaju kreirati svoj Huawei Developer račun i prenijeti svoju igru u AppGallery trgovinu putem Unity portala za distribuciju do 14. prosinca.