BFS 2023: Rocky, Balboa i Zuluhood nokautirali su CES

U uvijek najzabavnijoj i najotkačenijoj točki programa, onoj koja se bavi startupima i CES-om, ove godine tema je bio sigurnosni startup Zuluhood, u društvu gospode Rockyja i Balboe

Sandro Vrbanus četvrtak, 2. veljače 2023. u 15:55

Bug Future Show prije svega je – show, a kao takav ne smije oskudijevati spektaklima. Ove godine, kao i svake do sada, za zabavnu točku pobrinuli su se naši putnici s CES-a: startup Zuluhood, koji su predstavili Maja Krejči i Matija Matijevac. Uz njih su na CES, ali i na BFS, stigli Bojan Mušćet i Dragan Petric, ove godine posebnom, borilačkom izdanju. Sve ih je ugostila Jelena Glišić.

Zuluhood je lani nokautirao konkurenciju na natjecanju poslovnih ideja Bug Idea Knockout, a u siječnju je isto tako pomeo sve pred sobom na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu. Kako im je tamo bilo i što su sve postigli, ispričali su na glavnoj pozornici BFS-a.

Aplikacija za sigurnost doma, Zuluhood, kompatibilna sa sustavima pametnog doma predstavila se najširoj svjetskoj publici CES-a, kao usluga koja će riješiti određene probleme u domu korisnika, pozvati pomoć, zaštitare, susjede ili članove obitelji u slučaj upotrebe. Osim toga, Zuluhood je i svojevrsna tržnica zaštitarskih usluga, koje se putem nje mogu nuditi krajnjim korisnicima, običnim ljudima za zaštitu njihovog doma.

Već prvog dana sajma, Zuluhood su posjetili predstavnici triju najvećih zaštitarskih kompanija SAD-a, a i sve ostale dane na njihovom je štandu vladala velika gužva. O svojoj su ponudi informirali brojne posjetitelje CES-a, kako poslovne tako i njihove moguće buduće privatne korisnike. Ono što se redovno pokaže kao najveća prednost sudjelovanja na Idea Knockoutu, pa potom i CES-u, jest baza novih kontakata koji otvaraju vrata i vidike za širenje poslovanja.

Kraj ove točke ponovno je oživio jednu tradiciju Bug Future Showa, a to je dodjela nagrada bacanjem pedeset loptica u publiku, pri čemu svatko tko uhvati lopticu, može je kasnije zamijeniti za neku od nagrada.

Nakon Zuluhooda, posjetiteljima su se predstavili i drugo- te trećeplasirani startupi s Idea Knockouta, Pillbie i Clastr.