Canon i NT-ware najavljuju podršku za Microsoftov servis Universal Print

Canon Europe i NT-ware najavljuju skoru podršku za Microsoftov servis Universal Print, koji će dobiti nativnu podršku ugrađenu u softver uređaja Canon imageRUNNER ADVANCE

Bug.hr srijeda, 26. kolovoza 2020. u 14:07

Kao nastavak nastojanja tvrtke Canon Europe oko proširenja ponude rješenja u oblaku koja mogu pomoći u digitalnoj transformaciji, Canon Europe i NT-ware najavljuju skoru podršku za Microsoftov servis Universal Print. Tvrtke koje žele koristiti Universal Print u svom okruženju uvelike će profitirati od nativne podrške koja će biti ugrađena u softver uređaja imageRUNNER ADVANCE zajedno s dodatnim mogućnostima putem besplatnog servisa uniFLOW Online Express ili pak opcionalnog servisa uniFLOW Online.

Universal Print moderan je servis za ispis u okruženju Microsoft 365 za tvrtke i obrazovne ustanove svih veličina. Taj je servis premjestio dio ključne infrastrukture poslužitelja Windows Server za ispis u Microsoft 365 i nudi mogućnost upravljanja ispisom. Dodatna je pogodnost da se koristi jedan generički pogonski program bez obzira na model pisača, tako da nije potrebno upravljanje pogonskim programima niti njihovo postavljanje.

 

Partnerstvo Canona i Microsofta kao prirodan korak

Planirano je da u verziju 3.11 proizvoda Unified Firmware Platform, koja bi se trebala pojaviti u rujnu 2020., bude uvrštena nativna podrška za Universal Print kod modela imageRUNNER ADVANCE DX. To omogućuje korisnicima da ispisuju na te modele putem servisa Universal Print bez potrebe za lokalnim poslužiteljima za ispis. uniFLOW Online Express, besplatni SaaS servis koji također funkcionira na platformi Microsoft Azure, ponudit će mogućnosti servisa Universal Print za te modele kroz autentikaciju uređaja, detaljno izvješćivanje o ispisu/kopiranju/skeniranju/faksiranju, skeniranje samom sebi i Google Drive.

„Digitalna transformacija sada je prisutnija na dnevnom redu tvrtki nego ikada, a potreba za fleksibilnošću postala je još važnija tijekom ovog razdoblja globalnih promjena. Ali želja za postojanjem više načina rada utemeljenih na oblaku nije nova,“ rekao je Taz Nakamasu, izvršni potpredsjednik B2B rješenja za dokumente u tvrtki Canon Europe. „Dugi niz godina usko smo surađivali s korisnicima da bismo podržali evoluciju na njihovim radnim mjestima, nudeći odgovarajuće alate i stručno znanje bez obzira na to gdje se nalaze na svom transformacijskom putovanju. Sklapanje partnerstva s Microsoftom radi osiguranja nativne integracije servisa Universal Print s cijelim našim portfeljem bilo je prirodan korak naprijed u još većoj pristupačnosti funkcionalnosti u oblaku tvrtkama svih veličina. Spojivši snagu, pouzdanost i inovativne tehnologije obiju robnih marki, dobili smo za djelatnike sigurno iskustvo ispisa koje se lako koristi, dok su IT timovi  dobili optimiziraniji sustav kojim se lakše upravlja.“

uniFLOW Online, opcionalno rješenje 100 % utemeljeno na oblaku koje se koristi u raznim podatkovnim centrima s platformom Azure širom svijeta, moći će se nativno spajati sa servisom Universal Print te će u to okruženje za ispis ponuditi još više mogućnosti, poput sljedećih:

  • siguran ispis pomoću jednog univerzalnog reda čekanja
  • My Print Anywhere omogućuje korisnicima slanje zadatka ispisa na kompatibilan uređaj, uključujući one koji nativno ne podržavaju Universal Print
  • intenzivno knjigovodstvo (ispis, kopiranje, faksiranje, skeniranje), cijene, troškovni centar i izvješćivanje
  • podrška za druge klijentske operacijske sustave poput macOS-a i Chrome OS-a
  • mobilni ispis i mobilni ispis za goste

 

Integracija servisa uniFLOW Online i Universal Print

Uređaji imageRUNNER ADVANCE mogu se skupno registrirati na uniFLOW Online, što znatno olakšava administraciju. Korisnici mogu odabrati podržane mogućnosti završne obrade, poput dvostranog ispisa, izrade rupa i klamanje na više mjesta putem dijaloškog okvira za ispis u sustavu Windows ili upravljačke ploče Canonovog uređaja.

„Iznimno nam je drago što usko surađujemo s Microsoftom na integraciji servisa uniFLOW Online i Universal Print,“ rekao je Karsten Huster, predsjednik i CEO u tvrtki NT-ware. „Rezultat će biti holističko rješenje u oblaku koje spaja moćne značajke s jednostavnom administracijom.”

Podrška za Universal Print bit će predstavljena sa sljedećim ažuriranjem servisa uniFLOW Online, a zasad se očekuje da to bude u listopadu 2020. Velike tvrtke mogu isprobati integraciju servisa uniFLOW Online i Universal Print prije službenog datuma predstavljanja. Da biste saznali više, obratite se na adresu e-pošte marketing@nt-ware.com.

Issa Khoury, glavna voditeljica programa u tvrtki Microsoft Corporation, rekla je: „Universal Print razvijen je da bi korisnici platforme Microsoft 365 dobili jednostavno rješenje za migraciju infrastrukture za ispis i upravljanje njome u oblaku. Sretni smo što surađujemo s Canonom i tvrtkom NT-ware na proširenju te ponude tako da ispunimo sve promjenjive poslovne potrebe naših zajedničkih korisnika. Zaista smo sretni što će Canon sada na tržištu imati uređaje s nativnom podrškom za Universal Print.”