Canonov kamion za hibridni rad krenuo iz Zagreba na dvomjesečno putovanje kroz pet zemalja regije

Canon je pokrenuo ambiciozan projekt od Hrvatske preko Slovenije, Rumunjske i Bugarske do Grčke, kako bi korisnicima približio rješenja za hibridni rad

Bug.hr petak, 29. travnja 2022. u 14:55

Canon CEE pokrenuo je ambiciozan projekt u kojemu će, u suradnji sa svojim akreditiranim partnerima, postojećim i novim kupcima iz pet zemalja regije približiti rješenja koja nudi za hibridni rad. Umjesto da kupci sami traže gdje mogu isprobati ovakva rješenja, rješenja će doći k njima u posebno opremljenom Canonovu kamionu za hibridni rad koji je svoje putovanje započeo u Zagrebu, a u sljedeća dva mjeseca će posjetiti još Sloveniju, Rumunjsku, Bugarsku i Grčku.

Canon nudi niz rješenja koja poslovnim kupcima mogu pomoći da bolje organiziraju i ovladaju hibridnim radom, a unutar kamiona demonstrirat će na praktičkim primjerima kako ta rješenja funkcioniraju, kako pomažu timovima u upravljanju dokumentima i informacijama te kako ih povezati da međusobno surađuju za najbolji mogući rezultat.

Specijalizirani stručnjaci za ova rješenja iz Canona CEE i lokalnih akreditiranih partnera u navedenim zemljama će na primjerima iz prakse kupcima demonstrirati mogućnosti ovih rješenja te im pomoći da razmotre koje je rješenje najbolje za njihovu specifičnu poslovnu situaciju.

Hibridni rad je tu da ostane

Protekle dvije godine donijele su mnoge izazove i mnoge tvrtke morale su promijeniti način rada. Budući da rad od kuće postaje novi standard, a poduzeća prelaze na infrastrukturu i aplikacije usmjerene na oblak, usluge suradnje postale su ključne za učinkovit rad u privatnom ili javnom sektoru. Osim toga, poslodavci shvaćaju prednosti rada na daljinu, jer su veća fleksibilnost i sloboda postali preduvjet koji zahtijevaju zaposlenici. A podaci ne mogu biti eksplicitniji: fleksibilnost i hibridni rad definiraju današnje radno mjesto. 

Koncept četiri središta

Canon CEE Hybrid Working Roadshow sadrži preuređeni kamion s poslovnim okruženjem podijeljenim na uredsko i co-working središte, kućno središte, mobilno središte i interno središte za ispis. Canonov koncept četiri središta pokriva različite lokacije za hibridni rad, nudeći najbolja rješenja za upravljanje dokumentima i informacijama bez obzira na mjesto rada.

Canonovi stručnjaci vode posjetitelje kroz svako središte nudeći praktične demonstracije radnih scenarija u različitim poslovnim odjelima kao što su HR, računovodstvo, financije i sobe za ispis.

Uredsko i co-working središte osigurava zaposlenicima cjelokupan uredski doživljaj, omogućujući im neometani rad i suradnju u glavnom uredu i kretanje kroz satelitske urede. Kao primjer, pokazujemo kako zaposlenici službe za ljudske resurse mogu brzo pristupiti, revidirati i ispisati kritične dokumente te ih podijeliti s kolegama u cijeloj organizaciji.

Kućno središte rješava brigu o osiguranju sigurnog i učinkovitog rada kada zaposlenik nije za svojim uredskim stolom. Da bi imao potpuni pristup svojim podacima čak i u kućnom uredu, za učinkovit rad neophodna je laka interakcija s uređajima i digitalnim informacijama putem oblaka. Na primjer, radnik službe za ljudske resurse može pristupiti evidenciji zaposlenika od kuće, čineći obradu, potpisivanje i slanje ugovora besprijekornim iskustvom. To čini rad od kuće dostupnijim i učinkovitijim te osigurava istu razinu suradnje i sigurnosti podataka.

Mobilno središte je uredsko proširenje za radnike u pokretu, koje koristi mobilnu tehnologiju i prijenosni hardver. Na primjer, zamislite da se radnik službe za ljudske resurse sastaje s novim zaposlenikom izvan ureda. Ugovor mogu potpisati na licu mjesta, skenirati ga prijenosnim skenerom i poslati kopiju novom zaposleniku dok je spremaju u datoteku novog zaposlenika.

Interno središte za ispis pokazuje kako proširiti mogućnosti u profesionalnom ispisu i hibridnom radnom okruženju. Imati interni odjel za ispis učinkovit je iz razloga uštede i praktičnosti. Godišnja izvješća, edukativni materijali, marketinški kolaterali i još mnogo toga mogu se brzo i u najboljoj kvaliteti ispisati za interne korisnike.

„Bez obzira na vašu lokaciju, bilo u uredu ili na daljinu, tvrtka Canon podržava produktivnost i radne navike vaše tvrtke s gotovim rješenjima za automatizaciju procesa i ispisivanje,“ kaže Angelina Vučković, Country Director Canon Croatia & Area Manager B2B Adria. „Drago nam je da ćemo kroz naš kamion za hibridni rad moći našim postojećim i novim kupcima u poslovnoj regiji Adria i susjednim poslovnim regijama pokazati kako im naša rješenja mogu pomoći da svojim centralnim i udaljenim timovima osiguraju maksimalnu podršku za učinkovit i produktivan rad.“

Canonov kamion za hibridni rad svoje putovanje započeo u Riverside Golfu u Zagrebu u suradnji s Canonovim akreditiranim partnerom, tvrtkom Oganj, a nastavlja ga u Varaždinu, u suradnji s Canonovim akreditiranim partnerom, tvrtkom Kopitehna.

Nakon Hrvatske gostovat će u Sloveniji, a zatim i u Rumunjskoj, Bugarskoj i Grčkoj gdje je krajem lipnja predviđen i završetak ture. Posjet kamionu omogućen je isključivo poslovnim korisnicima.