Još jedan bliski susret zrakoplova i jetpacka

Netko se u Los Angelesu ozbiljno zaigrao sa svojim jetpackom, pa je, kao i prošloga mjeseca, pilot prilikom slijetanja u zračnu luku LAX uočio leteću osobu opasno blizu piste

Sandro Vrbanus petak, 16. listopada 2020. u 19:33

Već drugi puta u manje od dva mejseca u zračnoj luci LAX u Los Angelesu primijećena je osoba koja u blizini zrakoplovne piste leti s jetpackom. Prvi incident dogodio se 30. kolovoza, a drugi ove srijede, 14. listopada u 13:45 sati po lokalnom vremenu. Ovoga puta pilot China Airlinesa prijavio je uljeza u zračnom prostoru u kojem se ne bi trebao nalaziti nitko tko nema dozvolu kontrole leta.

Istraga i dalje u tijeku

Prema opisu pilota, osoba je letjela nepoznatim osobnim mlaznim sustavom oko 11 kilometara sjeverozapadno od zračne luke, na visini od čak 6 tisuća stopa (oko 1.800 metara). Prošli puta prijavljena visina na kojoj su piloti uočili nekoga s jetpackom bila je dvostruko manja – očito se u međuvremenu avanturist s jetpackom dodatno ohrabrio.

Slučaj je prijavljen Američkoj agenciji za avijaciju (FAA), a FBI je odmah pokrenuo istragu. O ovom incidentu zaprimljeno je još nekoliko prijava očevidaca koji su vidjeli egzibicionista s jetpackom u blizini zračne luke. Možda to istražiteljima pomogne rasvijetliti okolnosti dvaju incidenata. Naime, niti za slučaj od prije mjesec i pol do sada nismo doznali nikakve informacije o tome tko je, zašto i čime letio u blizini najveće zračne luke Los Angelesa.

Na stranici The Drive moguće je poslušati i audio zapis komunikacije pilota i kontrole leta u kojem se čuje trenutak kada su zbunjeni piloti ugledali letećeg uljeza.