Muzza tjedan znanosti i ove godine u Zagrebu

Čak 40 partnera, 60 radionica i 9 panela na ovogodišnjem Muzza tjednu znanosti koji će se održati od 19. do 22. svibnja u Paviljonu 10a Zagrebačkog Velesajma

Bug.hr srijeda, 10. svibnja 2023. u 01:12

Muzza tjedan znanosti, na veliko veselje djece i mladih, ali i odraslih vodi nas u svijet znanosti od 19. do 22. svibnja u Paviljonu 10a Zagrebačkog Velesajma. Čak 40 partnera ove će godine predstaviti najnovija dostignuća iz znanosti, budućnosti iz STEM područja te iz prirodnih i društvenih tema. U tri će se dana održati i devet panela.

Ulaz na Zagrebački Velesajam je besplatan za sve posjetitelje. Tjedan znanosti je novo iskustvo za djecu, mlade i studente. On okuplja akademsku i tehnološku zajednicu. Kroz interaktivno učenje i umrežavanje ostvaruje susrete s znanstvenicima.

"Jako smo sretni što ćemo najvažnijoj publici, djeci i mladima, predstaviti ono najbolje od hrvatske znanosti. Smatramo da je jako važno u današnjem društvu promicati stvarne vrijednosti i stavljati naglasak na obrazovanje i znanost kao na stupove naprednog društva. Pozivamo djecu i njihove roditelje da nas posjete i uživaju u zabavnim aspektima znanosti", izjavila je Đurđica Protić, predsjednica udruge MUZZA.

Ovogodišnji Muzza tjedan znanosti obuhvatio je sve relevantne teme i svrstao u 14 područja; Pogled u svemir, Humanija – znanost o čovjeku, Superorganizam, Budućnost robota, Budućnost prometa, Mali znanstvenici, Senzacionalna znanost, Muzza LAB, E- LAB, Ekologija i klima, Filmska i medijska pismenost, Igrom do zdravlja te Biljni i životinjski svijet.

"Turistička zajednica grada Zagreba s veseljem podržava MUZZA Tjedan znanosti. Ovom je događanju edukativnog i turističkog karaktera cilj promicanje znanosti i njezino približavanje djeci i mladima, a to je važno ne samo za građane grada Zagreba nego i za goste koji naš grad posjećuju upravo radi ovakvih manifestacija", izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Na čak 9 panela sudjelovat će vodeći hrvatski znanstvenici, gospodarstvenici te uglednici. Ministri Branko Bačić i Oleg Butković, Akademik Bojan Jerbić, Mate Rimac, Lovro Palaversa s Instituta Ruđer Bošković, Ante Radonić, astronom i popularizator astronomije, meteorolog Zoran Vakula, inovator Vjekoslav Majetić, Alan Sumina iz Nanobita, glavna direktorica  HUP-a Irena Weber te brojni drugi.

Muzza tjedan znanosti prošle je godine posjetilo više od 9000 djece i mladih. S novom lokacijom te velikim povećanjem zanimljivih sadržaja ovaj događaj budućnosti ne smijemo propustiti.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici.