Neki su obećali skinuti gaće, a neki vratiti pare kupcima – ako Hrvatska postane prvak svijeta!

Prije nogometnog prvenstva u Rusiji bilo je raznih promotivnih akcija u kojima su trgovci motivirali kupce na kupnju uz obećanje da će biti nagrađeni ako na kraju Hrvatska osvoji SP. Provjerili smo hoće li se to doista i dogoditi onima koji su kupili mobitele tijekom takve akcije u Instaru

Miro Rosandić četvrtak, 12. srpnja 2018. u 23:23

Mnogi znani i neznani su prije i tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji davali svakojaka obećanja – ako se ostvari ovo ili ono. Posebna obećanja vezana su uz eventualni ulazak Hrvatske u finale ili osvajanje prvog mjesta. Starlete koje su ionako na svim slikama u javnosti polugole, najavljivale su kako će skinuti do kraja, Oko sokolovo će obrijati brkove, čak i Lovren je rekao da će se skinuti gol (valjda u svlačionici, ali i tamo im je dosta prometno u posljednje vrijeme)… Duhovita Nives Celzijus je pak obećala da će se ona obući ako dođemo do kraja!

Ali kao što kaže Darian Škarica u svom statusu na Facebooku, ima i raznih trgovačkih obećanja o nagradama za kupce, ako se dogodi da Hrvatska bude prvak svijeta.

Odmah u komentarima na Darianov status neki su se sjetili Instara i njihove akcije „Pun pogodak – 100% povrat novca ukoliko Hrvatska osvoji SP u Rusiji“, pa čak su pisali komentar R.I.P Instar ili dodavali slike na kojima su „djelatnici“ Instara prikazani kao navijači francuske reprezentacije.

I nama se učinilo zanimljivim saznati kako sada u Instaru gledaju na svoju marketinšku akciju i imaju li knedlu u grlu, strahujući što ih čeka u ponedjeljak, ukoliko se u nedjelju dogodi ono o čemu su prije mjeseca dana mnogi maštali, ali i bili svjesni da je teško ostvarivo, a sada djeluje opipljivo i stvarno da stvarnije ne može biti. Stoga smo im poslali upit da nema objasne kako stvari stoje.

Jeste li se možda malo zaletjeli s ovom promotivnom akcijom i kako planirate vratiti kupcima obećane iznose?

- Bila je to svakako dobra poslovna odluka iz razloga što je kompletna suma osigurana preko osiguranja. Svi kupci koji su sudjelovali u našoj promo akciji i koji su nam vjerovali biti će nagrađeni kako smo i komunicirali u reklamnim porukama – odgovorio nam je Marko Cvetkovski, direktor Instara.

Ako nije poslovna tajna – koliko ste imali kupaca koji konkuriraju za povrat novca ili možda možete reći o kolikoj se ukupno sumi radi?

- Mogu reći samo da je ukupna suma blizu pola milijuna kuna i sretni smo što su kupci regirali i shvatili benefite na vrijeme.

Kako će se tehnički izvesti povrat, ukoliko se ostvari traženi uvjet – Hrvatska postane prvak svijet u nogometu?

- Sve detalje oko povrata novca ćemo objaviti sutra u toku dana na našoj web stranici. Ali svakako ćemo i zadnju kunu vratiti u normalnom roku. Planirani povrat sredstava bit će do 45 dana za svakog kupca koji je ispunio uvjete na početku promocije.

I za koga ćete navijati u nedjelju?

- Kao i svi u Lijepoj našoj, za Hrvatsku!