OnePlus seli svoje europsko središte iz Londona u Helsinki i usput otpušta

OnePlus navodno u Europi provodi proces rekonstrukcije koji predviđa otpuštanje određenog broja zaposlenika te u konačnici preseljenje OnePlusove središnjice iz Londona u Helsinki

Matija Pavlić ponedjeljak, 27. travnja 2020. u 10:30

OnePlus je prije tjedan dana predstavio svoju novu OnePlus seriju pametnih telefona koja uključuje i ambiciozni OnePlus 8 Pro model koji se više ne smatra ubojicom flagshipova već samim flagshipom. U skladu s time pojavila se priča o otpuštanjima u Europi te mogućem seljenju središta tvrtke iz Londona u Helsinki.

Što se tiče ovog potonjeg, prema dostupnim informacijama tvrtka je već nekolicinu zaposlenika zamolila da se presele u Helsinki koji će postati buduće tvrtkino središte za europsko tržište. Razlog za takav postupak nije aktualna epidemija pa čak ni Brexit već promjena strategije zbog činjenice da sve više britanskih operatera napušta OnePlus. Jedini tamošnji operater koji još nudi OnePlusove mobilne uređaje je 3, dok ih operateri kao što su O2 i EE više ne nude.

Što se tiče otpuštanja, portal Engadget pozivajući se na neimenovane izvore upoznate s OnePlusovim poslovanjem piše kako je tvrtka osoblje u OnePlusovim uredima u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj smanjila i za 80% (ostavivši u nekim uredima samo prijeko potreban tim od tri osobe). Isti izvori tvrde kako ovim otpuštanjima nisu pogođeni uredi u Danskoj, Finskoj, Nizozemskoj i Belgiji, što je znak da tvrtka na tim tržištima i dalje vidi određeni potencijal.

U međuvremenu, stiglo je i službeno priopćenje iz samog OnePlusa putem bloga čiji je autor šef tvrtkine strategije poslovanja za Europu, Tuomas Lampen. On ističe kako je tvrtka ušla u iduću fazu razvoja pa je potrebno učiniti neke korake koji će omogućiti dugoročnu održivost na europskom tržištu koje je veoma važno za tvrtku.

Tvrtka vidi nordijsku regiju i zemlje Beneluksa kao tržišta s potencijalom na koja će se u budućnosti usredotočiti. U isto vrijeme provode se određene promjene u kadru što se tiče Njemačke, Francuske i Velike Britanije. Na ova tri tržišta tvrtka je zbog rekonstrukcije otpustila oko 20 zaposlenika.