Otvorene prijave za 14. Fotosofiju koja se ove godine održava u Zagrebu

Kroz seminar Fotosofia je u 14 godina prošlo preko 200 fototalenata, a ove godine događanje će se prvi puta održati u Zagrebu

Sandro Vrbanus četvrtak, 2. svibnja 2019. u 15:07

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Fotosofiji, besplatnom šestodnevnom seminaru i workshopu za naprednu fotografiju koji će se pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke održati u Zagrebu od 10. do 16. lipnja 2019. Na tematskim snimanjima i predavanjima u Galeriji Arheološkog muzeja i ove će godine odabrani iz cijele regije doznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

"Veseli me što ćemo Fotosofiju po prvi puta održati u Zagrebu, na ulicama i trgovima gdje su nastale i moje prve fotografije. Moći će nas se prepoznati po crnim Fotosofia majicama, a nadam se da ćemo dio naše kreativnosti i pozitivne energije prenijeti i na prolaznike", rekao nam je Hoyka te se pohvalio da će nakon ove sezone pleme fotosofa – bivših seminarista Fotosofije – brojati preko 200 članova.

Počasni gost seminara je Serge Leblon, svjetski poznat belgijski modni i celebrity fotograf koji na Fotosofiju stiže u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Belgije u Hrvatskoj i Wallonie-Bruxelles International.

"Svojim studentima uvijek naglašavam da je najbolji način učenja kroz stvarnu akciju. Osoba koja poznaje osnove fotografije mnogo će brže napredovati radeći s profesionalcima na setu nego samo čitajući teoriju - jer mu oni odmah ispravljaju pogreške i pokazuju put do rješenja. Stoga smatram da je seminar Fotosofia vrlo dobro osmišljen i drago mi je da dolazim pomoći u njegovoj realizaciji", kaže Leblon koji većinom radi u New Yorku, Parizu i Londonu.

Besplatno predavanje

Na predavanju u Galeriji AMZ prikazat će izbor svojih radova te će otkriti kako je bilo raditi za magazine Vogue i Harper's Bazaar, te modne kuće Kenzo i Sonia Rykiel. Leblon je poznat i kao portretist slavnih, pa je između ostalih fotografirao zvijezde poput Michaela Keatona, Julianne Moore, Lili Allen, Charlotte Rampling te Daniela Radcliffea. Ulaz na predavanje je slobodan.

Jedan od seminaristima najdražih izazova Fotosofije je snimanje portreta poznatih. Tako će se i ove godine pred objektivima Hoykinih seminarista naći mnoge poznate osobe iz javnog života. Kvalitetu rada seminarista prepoznali su brojni vodeći mediji iz Hrvatske i regije koji rado objavljuju njihove portrete i modne fotografije.

Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su do 15. svibnja 2019., a kako se prijaviti pročitajte na www.fotosofia.info gdje će biti objavljeni i termini događanja otvorenih za publiku.