Uber u Velikoj Britaniji ponudio uslugu unajmljivanja automobila

Uber će u Velikoj Britaniji u suradnji s lokalnim partnerom početi nuditi uslugu unajmljivanja automobila pod imenom Uber Rent

Matija Pavlić subota, 5. rujna 2020. u 14:30

Poznati alternativni taksi servis Uber nastoji se prilagoditi situaciji u svijetu što se tiče pandemije koronavirusa i aktualnih mjera distanciranja.

U Velikoj Britaniji su putem svoje službene aplikacije odlučili ponuditi novu uslugu, mogućnost unajmljivanja vozila. Usluga pod imenom Uber Rent ostvarena je u suradnji s lokalnom tvrtkom za unajmljivanje vozila CarTrawler.

Korisnik koji je naručio vozilo može ga nakon obrade narudžbe preuzeti na jednoj od nekoliko stotina posebnih lokacija koje je unaprijed odredila tvrtka CarTrawler. Iz Ubera preporučuju da se najam automobila ugovori barem 24 sata unaprijed u odnosu na vrijeme kada je vozilo potrebno.

Opcija unajmljivanja automobila već je prethodno testirana u Francuskoj i Australiji, a valja podsjetiti da je Uber prije dvije godine već nudio uslugu unajmljivanja automobila i to u SAD-u no usluga je vrlo brzo bila ukinuta.