Društvene mreže

Predlažemo vam devet tehnoloških sadržaja koje vrijedi pogledati na TikToku

Matej Markovinović ponedjeljak, 10. siječnja 2022. u 10:10

TikTok svakim danom postaje sve popularniji, što dokazuje i činjenica da je prestigao Google i postao najposjećenija stranica u 2021. godini. Ako se ikada nađete u bespućima ove društvene mreže, izdvojili smo nekoliko računa koje možete posjetiti.

Neobični trendovi koji se sviđaju samo mlađim generacijama, kratki format videozapisa za one koji se „ne mogu“ skoncentrirati i glazba koja nakon nekog vremena već ide na jetra, samo su neke od rečenica koje se mogu čuti kod opisivanja TikToka, kineske društvene mreže koja je zaludila svijet.

Iako oni koji rijetko ili pak uopće ne koriste TikTok uglavnom slučajno po internetu nailaze na videozapise koji, ruku na srce, i nisu nešto kvalitetni, to ne znači da se na platformi oni ne mogu pronaći.

Iz tog razloga donosimo listu kreatora na TikToku na čije je račune vrijedno baciti oko, pogotovo ako ste već čest posjetitelj tehnoloških portala, blogova ili kanala na YouTubeu.

Setupspawn

Matty McTech, poznatiji na TikToku kao setupspawn, stekao je svoju popularnost s brzim „tips and tricks“ videozapisima. Tako se, dakle, na njegovom računu među ostalom može pronaći i „Powerful Websites You Should Know!“ serijal, koji često otkriva korisne i zanimljive internetske stranice za koje vjerojatno niste znali.

Techbuildermontage

Mladi Filipinac Angelo Casimiro još od svibnja 2020. godine postavlja DIY (uradi sam) videozapise na TikTok u kojima korisnicima platforme na lagan i zabavan način pokazuje kako, primjerice, izraditi svjetiljku koju pogoni potrošena baterija ili kako napraviti automatski dispenzer za dezinficijens.

Droneporn

Stiže jedna poslastica i za ljubitelje dronova. Droneporn na TikToku pruža korisnicima kratke i nerijetko impresivne snimke letova bespilotnim letjelicama. Svi su kadrovi, barem prema napomenama autora, u pravoj brzini, što znači da ništa nije ubrzano kako bi se dobio veći „wow“ efekt.

Kayjayohpcs

Iako su mu videozapisi pretežito namijenjeni američkoj publici, što se prvenstveno može vidjeti kod aspekata kao što su cijene slaganja kompjutera, nije loše baciti oko na Keith Overa. Naime, on na svom računu postavlja videozapise u kojima dijeli savjete za kupnju nekih komada hardvera, a ponekad se okušava i u nabavci komponenata s Wisha, što uglavnom ne završi dobro.

Imparkerburton

Parker Burton jedan je od aktivnijih korisnika TikToka na ovoj listi, pa se na njegovom računu uistinu može pronaći razni sadržaj. Najviše se usredotočuje na Android pametne telefone i neke trikove koji prosječnim korisnicima mogu olakšati život. Osim toga, mogu se pronaći i testovi nekih gadgeta, a svake srijede gledateljima predstavlja novu aplikaciju koju smatra korisnom ili u krajnjem slučaju – zanimljivom.

@imparkerburton

Reply to @twin_brother100 how to share wifi on Android #tech #techtok #samsung #android

♬ original sound - Parker Burton

Misodope

Za one programere kojima su šale o njihovom poslu svakodnevica, svakako preporučujemo misodope račun na TikToku. Vodi ga mladi programer iz New Yorka, Jerry Chen, koji je sa svojim specifičnim humorom uspio privući preko 270 tisuća pratitelja, od kojih se, navodno, nekolicina odlučila na promjenu karijera zahvaljujući njegovim videozapisima.

Tinymakesthings

Mehaničke tipkovnice su, vjerovali ili ne, vrlo popularne na TikToku. Tako se među brdom računa može pronaći i tinymakesthings, koja prikazuje kako izrađuje „kapice“ za tipke po narudžbi. Sudeći prema njenim videozapisima, taj je proces vrlo naporan i dug, ali istovremeno može poslužiti i kao inspiracija za neke vlastite uratke.

@tinymakesthings

Reply to @santinazwolinski30 liked this suggestion a lot but he looks a lil funny

♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) - Edison Lighthouse

Gaming

Kada je riječ o videoigrama, TikTok ih je prepun, pa je teško uperiti prstom i preporučiti samo jedan račun. Stoga smo se odlučili za gaming na kojem se može pronaći razni sadržaj za sve igrače, bilo da je riječ o impresivnim playovima iz Call of Dutyja, građevinama u Minecraftu ili šaljivim videozapisima u GTA V.

Supercarblondie

Ljubitelji superautomobila vjerojatno već znaju za Alex, odnosno supercarblondie, koja već godinama postavlja viralne videozapise na društvenim mrežama. Njen se račun može pronaći i na TikToku gdje najčešće prikazuje „lude“ novotarije iz svijeta automobila, ali i zanimljive proizvode poput cerade za limenog ljubimca od čak 200 dolara.

@supercarblondie

BMW’s colour changing paint!!! It’s called e-ink. What two colours would you choose?? 😱😱 #bmwces #ces2022 #ces #bmw #technology #fyp

♬ original sound - supercarblondie