Twitter uklonio 70 milijuna lažnih profila u dva mjeseca

Twitter je prema pisanju Washington Posta u samo protekla dva mjeseca suspendirao preko 70 milijuna korisničkih računa koji se povezuju sa širenjem spama i lažnih vijesti

Matija Pavlić nedjelja, 8. srpnja 2018. u 06:30

Prema pisanju Washington Posta, poznata microblogging platforma Twitter je dosegla dosad neviđenu preciznost što se tiče identifikacije lažnih korisničkih računa.

Tako je samo u pretekla dva mjeseca (svibanj i lipanj) identificirano preko 70 milijuna lažnih korisničkih računa koji su odmah suspendirani. Taj broj predstavlja udvostručenje broja suspendiranih korisničkih računa od listopada prošle godine, a sam trend rasta broja suspendiranih računa trebao bi se nastaviti i tijekom srpnja.

Prije nekoliko mjeseci Twitter je odlučio intenzivirati svoju kampanju koja uključuje borbu protiv lažnih korisničkih računa čija je isključiva namjera širenje lažnih vijesti. Ipak, ova agresivna politika uklanjanja korisničkih računa mogla bi utjecati na pad broja mjesečno aktivnih korisnika u drugom kvartalu ove godine, krajem prošle godine Twitter je imao 330 milijuna mjesečno aktivnih korisnika.

Jedna od mjera koje je platforma uvela za borbu protiv lažnih računa je i potvrda adrese elektroničke pošte i telefonskog broja.