FlixBus kreće sa testiranjem električnih autobusa na većim udaljenostima

FlixBus će početkom idućeg mjeseca kao prvi u svijetu početi sa testiranjem električnih autobusa na velikim udaljenostima

Stjepan Bilić četvrtak, 15. ožujka 2018. u 12:30

Nedavno smo vas izvijestili o tome kako Waymo kreće sa testiranjem električnih kamiona, a koji dan kasnije stiže slična vijest i za ljubitelje autobusa. FlixBus, europski lider u prijevozu putnika najavljuje skori početak testiranja električnih autobusa na velikim udaljenostima.

Najprije će početkom travnja u promet biti stavljen električni autobus koji će prometovati na relaciji Pariz – Berlin. Nešto kasnije (u ljetnim mjesecima za vrijeme turističke sezone) počet će voziti i električni autobus na relaciji Hessen – Baden- Württemberg.

Kako navode iz FlixBusa želja im je oblikovati budućnost mobilnosti. Dodaju i kako su svjesni kako električni autobusi predstavljaju u startu skuplju investiciju, ali i da će se isti na duge staze pokazati kao vrijedno i isplativo ulaganje. Kako za njihovu tvrtku tako i za putnike i okoliš.

Osnivač i izvršni direktor FlixBusa, André Schwämmlein navodi kako je prvi električni autobus na veće udaljenosti poruka i proizvođačima autobusa da investiraju i krenu u razvijanje alternative dizelskim vozilima. Inače autobusni prijevoz slovi za jedan od ekološki najprihvatljivijih načina prijevoza jer putnici koji na duljim putovanjima kao prijevozno sredstvo odaberu autobus umjesto automobila smanjuju emisije CO2 za 80%.

U idućim mjesecima FlixBus će nastaviti investirati u razvoj mreže i usluga, globalno i na području CEE South regije. Direktor razvoja za FlixBus CEE South regiju, Dean Čebohin najavio je kako se početkom idućeg mjeseca otvaraju i nove međunarodne linije, te kako je u pripremi i otvaranje domaćih linija u Hrvatskoj.

Kako bi ostvarili misiju pružanja pametne i zelene mobilnosti koja bi omogućila svima da iskuse svijet FlixMobility je krenuo i u realizaciju dva ključna projekta. Jedan je FlixTrain, prvi zeleni vlak koji starta od 23. ožujka u Njemačkoj te FlixBusa koji ovog proljeća tek treba stići na američko tržište (Kalifornija).