Igre sa Steama i konferencije preko Zooma dostupne na Teslinom infotainmentu

Kao što je bilo najavljeno, sve igre iz Steamove trgovine mogu se preuzeti na Tesline nove Modele S i X, čija ugrađena računala imaju barem 16 GB radne memorije, a Zoom radi na većem broju modela

Sandro Vrbanus četvrtak, 15. prosinca 2022. u 16:35

Ideja se pojavila početkom godine, prve najave da bi se to moglo dogoditi imali smo protekloga srpnja, a sada je i službeno: unutar Teslinih automobila će se, na velikom središnjem infotainment zaslonu, moći pokrenuti Steamova trgovina igara, preuzimate te igrati svi dostupni naslovi sa Steam Decka. Iz Tesle su ovu mogućnost pustili u javnu distribuciju putem nove nadogradnje softvera za svoje automobile.

Automobil kao igraonica

Objavljeno je i kako je omogućena sinkronizacija podataka s oblakom, pa će igre započete u Tesli biti moguće nastaviti na drugim uređajima, ili obratno. Podržani su i bežični Bluetooth kontroleri, miševi i tipkovnice, pa se tako kabina Tesle (u mirovanju, dakako) može pretvoriti u pravu igraonicu – primjerice, dok čekate nekoga ili ste priključeni na punjač.

Trenutačno je podrška za Steam dostupna samo u Teslinim Modelima S i X, i to onima koji imaju više od 16 GB radne memorije. Ukratko, to su automobili ovih dvaju modela proizvedeni najranije 2022. godine. Potrebno je imati i uslugu napredne povezivosti (Premium Connectivity), koja se dodatno plaća 10 dolara na mjesec, a omogućava primanje podataka o prometu u stvarnom vremenu, streamanje videa i glazbe, pretraživanje Interneta, karaoke i, od sada, igranje naprednih videoigara.

U istoj nadogradnji ostvarena je još jedna najava – na istom računalnom sustavu, uz istu pretplatu na Premium Connectivity, moguće je pokrenuti i aplikaciju Zoom te obavljati videopozive i priključivati se virtualnim sastancima.

Tu je i najavljeni Zoom

U istoj nadogradnji ostvarena je još jedna najava – na istom računalnom sustavu, uz istu pretplatu na Premium Connectivity, moguće je pokrenuti i aplikaciju Zoom te obavljati videopozive i priključivati se virtualnim sastancima. Aplikacija se sinkronizira s kalendarom, pa je priključivanje aktualnim videokonferencijama udaljeno tek jedan dodir po ekranu.

Zoom će, dok je vozilo u mirovanju, koristiti veliki zaslon i ugrađenu kameru u kabini kako bi omogućio dvosmjernu video vezu. U slučaju da je automobil u pokretu, sastancima će se moći pristupiti samo u audio načinu rada. Opcija je dostupna za Modele S, 3, X i Y u novijim verzijama, a za sada, barem prema informacijama na Teslinim stranicama, nije omogućena u Hrvatskoj.