Videokonferencije putem Zooma uskoro će se moći obavljati i iz Tesle

Popularni softver za videokonferencije objavio je kako će uskoro uvesti podršku za Tesline automobile, pa bi se tako na njihov "callove" moglo spajati i izravno putem Teslinog ugrađenog zaslona

Sandro Vrbanus srijeda, 9. studenog 2022. u 13:50

Zoom, softver za održavanje sastanaka na daljinu, koji je postao iznimno popularan u vrijeme pandemije, održao je svoj događaj Zoomtopia 2022, na kojem su govorili o novitetima u svojoj ponudi. Najavili su tako da će u njihovu aplikaciju biti integrirani kalendar i e-mail, virtualni prostori za sastanke, asistent pogonjen umjetnom inteligencijom te još nekoliko manjih dodataka vezanih za lakše održavanje videokonferencija.

Tesla kao virtualni ured

No, najzanimljivija objava s ovog događaja tiče se potpuno nove platforme na koju bi Zoom, nakon računala i mobilnih uređaja, trebao donijeti svoje usluge – infotainment sustava u automobilima. Najavljeno je tako da će Tesle, automobili s tradicionalno velikim središnjim zaslonom i moćnim računalom, dobiti podršku za Zoom pozive.

Sličnu stvar ranije su spominjali i u Tesli, tako da se sada čini kako je stvar riješena. Prema navodima iz Zooma, nove Tesle uskoro će dolaziti s podrškom za Zoom videopozive. Više službenih detalja nije objavljeno, no prikazan je kratki demo video. U njemu vidimo da se osoba na "Zoom call" može spojiti izravno putem središnjeg zaslona u Teslinoj kabini, ali to čini dok je Tesla na punjaču.

Logično, dakle, funkcionalnost videokonferencija neće biti aktivna dok je vozilo u pokretu. Za sada nije poznato hoće li za spajanje na videokonferencije biti potrebno spojiti mobitel na Internet, uhvatiti neku lokalnu Wi-Fi mrežu, ili će Teslin sustav povezivanja na bežične mreže moći preuzeti Zoomov internetski promet.