Videokonferencije putem Zooma uskoro će se moći obavljati i iz Tesle

Popularni softver za videokonferencije objavio je kako će uskoro uvesti podršku za Tesline automobile, pa bi se tako na njihov "callove" moglo spajati i izravno putem Teslinog ugrađenog zaslona

Sandro Vrbanus srijeda, 9. studenog 2022. u 13:50

Zoom, softver za održavanje sastanaka na daljinu, koji je postao iznimno popularan u vrijeme pandemije, održao je svoj događaj Zoomtopia 2022, na kojem su govorili o novitetima u svojoj ponudi. Najavili su tako da će u njihovu aplikaciju biti integrirani kalendar i e-mail, virtualni prostori za sastanke, asistent pogonjen umjetnom inteligencijom te još nekoliko manjih dodataka vezanih za lakše održavanje videokonferencija.

Tesla kao virtualni ured

No, najzanimljivija objava s ovog događaja tiče se potpuno nove platforme na koju bi Zoom, nakon računala i mobilnih uređaja, trebao donijeti svoje usluge – infotainment sustava u automobilima. Najavljeno je tako da će Tesle, automobili s tradicionalno velikim središnjim zaslonom i moćnim računalom, dobiti podršku za Zoom pozive.

Sličnu stvar ranije su spominjali i u Tesli, tako da se sada čini kako je stvar riješena. Prema navodima iz Zooma, nove Tesle uskoro će dolaziti s podrškom za Zoom videopozive. Više službenih detalja nije objavljeno, no prikazan je kratki demo video. U njemu vidimo da se osoba na "Zoom call" može spojiti izravno putem središnjeg zaslona u Teslinoj kabini, ali to čini dok je Tesla na punjaču.

Logično, dakle, funkcionalnost videokonferencija neće biti aktivna dok je vozilo u pokretu. Za sada nije poznato hoće li za spajanje na videokonferencije biti potrebno spojiti mobitel na Internet, uhvatiti neku lokalnu Wi-Fi mrežu, ili će Teslin sustav povezivanja na bežične mreže moći preuzeti Zoomov internetski promet.HI-FI EXPERIENCE WEEK

KEF

Od 28.11. do 16.12. 2022. posjeti našu slušaonu na Zagrebačkom Velesajmu i uživaj u KEF Wireless aktivnim zvučnicima.

Kupi

Hibridno integrirano pojačalo

VINCENT SV-737

Bluetooth, WiFi, 20 Hz - 20 kHz, > 90 dB, 47 kOhm, 590 W, WAV, FLAC, APE, LPCM, MP3, ACC, AC3, WMA, 6 x stereo RCA, 2 x Optical, 2 x Coaxial.

24.999 kn 3.317,94 € Kupi

Wireless podni zvučnici

KEF LS60

Visokokvalitetan streaming, Wi-Fi, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Roon Ready, Bluetooth, Spotify, Tidal, Deezer, 26 Hz - 36 kHz, 111 dB.

49.999 kn 6.636,01 € 52.699 kn Kupi