Kolika je cijena punjenja električnih automobila u Hrvatskoj?

U prvoj fazi elektrifikacije voznog parka punjenje vozila s električnim pogonom bilo je besplatno. Taj promotivni period je prošao, pa vlasnici EV moraju dobro istražiti ponudu prije nego li se odluče gdje će napuniti svoje baterije

Bug.hr utorak, 4. travnja 2023. u 14:13

Sve je više punionica u Hrvatskoj, puno je providera koji grade svoje mreže, pa je i ponuda vrlo šarolika (i još promjenjiva na istim lokacijama). Kako bi pomogli vlasnicima električnih vozila u snalaženju ili barem informirali one koje takvi podaci zanimaju, automobilski internetski magazin Autonet, priredio je pregled cijena najpopularnijih punionica u Hrvatskoj.

U tekstu s naslovom: Pregled cijena punionica električnih automobila u Hrvatskoj 2023., dočekat će vas cijene: punionica Elena; Mol Plugee; Petrola; Ionitya; mreže Hrvatskog Telekoma i Tesla Superchargera.

Još uvijek je moguće pronaći i poneku punionicu koja je besplatna (u sklopu trgovačkog centra i sl.), a najpovoljnije je puniti EV na vlastitoj kućnoj mreži, naravno ako takvu mogućnost ima korisnik vozila s električnim pogonom. Svi ostali moraju potražiti neku od javnih punionica, gdje će ih dočekati - poprilično šarolike cijene.