Manji broj Volkswagen ID.3 vozila moguće je rezervirati i u Hrvatskoj s pologom od 7.500 kn

Ekskluzivna predrezervacija posebnog izdanja električni pokretanog modela ID.3 1ST ograničena je na samo 20 vozila u Hrvatskoj

Miro Rosandić petak, 10. svibnja 2019. u 06:00

Kao što je Autonet najavio, a u srijedu i potvrdio, Volkswagen je u Europi započeo s predrezervacijom za prvi model u svojoj novoj, potpuno električnoj obitelji ID. vozila, model ID.3.

Dobili smo službenu obavijest kako je predrezervaciju moguće obaviti i u Hrvatskoj - potencijalni kupci u Hrvatskoj moći će se prijaviti za svoj primjerak modela ID.3 1ST na stranici za rezervaciju plaćanjem predujma u iznosu od 7.500 kuna, ali na raspolaganju im je za sada samo dvadeset primjeraka.

Posebno izdanje modela ID.3 1ST ograničeno je na 30.000 vozila u Europi, a bit  će opremljeno verzijom baterije srednje veličine s najavljenim dosegom od 420 km (WLTP). Više detalja o tome pročitajte na Autonetu.

Proizvodnja modela ID.3 1ST trebala bi prema planu započeti krajem 2019. godine, a prva bi se vozila kupcima trebala isporučiti sredinom 2020. godine.

„S početkom procesa predrezervacije za model ID.3 1ST diljem Europe, električna mobilnost marke Volkswagen poprimit će konkretan oblik za naše kupce.“, rekao je Jürgen Stackmann, član upravnog odbora marke Volkswagen nadležan za prodaju, marketing i postprodaju na događanju povodom uvođenja na tržište održanom na forumu Volkswagen koncerna DRIVE u Berlinu. „S modelom ID.3 započet ćemo, poslije Bube i Golfa, treće glavno poglavlje od strateške važnosti u povijesti naše marke. S modelom ID.3 činimo električne automobile spremnima za masovnu mobilnost. Najprije ćemo s modelom ID.3 unijeti električnu snagu u Europu, a zatim i u druge regije s dodatnim električnim modelima iz obitelji ID. vozila koja će uslijediti u bliskoj budućnosti.“

Na većini će tržišta faza naručivanja za kupce koji misle obaviti predrezervaciju započeti netom nakon završetka sajma IAA u Frankfurtu u rujnu kada će biti dostupno i više detalja o samom modelu. Kupci će tada moći predati obvezujuću narudžbu za jedan od triju ekskluzivnih modela ID.3 1ST kod svojeg preferiranog Volkswagen trgovca. Do tada će kupci u svakom trenutku moći otkazati svoju prijavu bez ikakve naplate, a u tom slučaju će im se odmah vratiti plaćeni predujam. 

Predrezervacija se uz Hrvatsku provodi na još 28 europskih tržišta uključujući i velika tržišta poput Norveške, Njemačke, Nizozemske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Austrije. Volkswagen kupcima u prosjeku planira isporučivati više od 100.000 ID.3 modela godišnje.