Pivovara Anheuser-Busch naručila 800 Nikolinih kamiona

Iako su ovoga tjedna bili prisutni u medijima zbog tužbe protiv Tesle, Nikola Motor Company bavi se i svojim poslom – prodajom kamiona

Sandro Vrbanus nedjelja, 6. svibnja 2018. u 06:30

Nikola Motor Company, pisali smo o tome prije nekoliko dana, podigla je tužbu protiv kompanije Tesla, u kojoj zahtijeva odštetu od 2 milijarde dolara zbog navodne krađe intelektualnog vlasništva. Tužba se tiče prije svega izgleda kabine kamiona za koju iz Nikole tvrde da su je u Tesli iskopirali s njihovog koncepta.

No, nije tužba jedino zbog čega se ovih dana piše o Nikola Motor Company. Jedna od najvećih svjetskih pivovara, Anheuser-Busch (dio još veće grupacije AB InBev), a najpoznatija po svojem brandu piva Budweiser, naručila je čak 800 kamiona od ove kompanije. Narudžba uključuje isporuku ovih kamiona na vodikove gorive ćelije između 2020. i 2025. godine.

Iz Nikole kažu da za sada imaju oko 9.000 narudžbi

Zanimljivo, ista je kompanija krajem prošle godine naručila i 40 kamiona Tesla Semi od Nikolinog velikog konkurenta. I jedna i druga narudžba su u skladu s dugoročnim ciljem Anheuser-Buscha, a to je da u dogledno vrijeme zamijeni cijelu svoju flotu tegljača kamionima bez emisija štetnih plinova. Tesline kamione koristit će tada za kraće, a Nikoline za duže dostavne rute.

Osim 800 kamiona, vrijednosti oko 720 milijuna dolara, u Nikoli su se obvezali izgraditi i 28 specijaliziranih postaja na kojima će se njihove gorive ćelije moći napuniti vodikom.Multiroom Hi-Res WiFI zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, Heos, Alexa, Airplay 2, Bluetooth

3379 Kupi

Gramofon sa predpojačalom

DENON DP-300F black

Masivna baza za smanjenje vibracije, aluminijska izrada, MM zvučnica

2199 2990 Kupi