Prvi video test Porscheovog Taycana

Do kraja godine Porsche bi trebao početi sa serijskom proizvodnjom svojeg električnog superautomobila. Prvi ga je na test dobio bivši reli vozač Walter Röhrl

Sandro Vrbanus utorak, 15. siječnja 2019. u 06:30

Porsche već dugo podiže hype oko svojeg prvog električnog automobila, Taycana. Medije posljednjih mjeseci zatrpavaju najavama, teaserima, videima i fotografijama, te ponekim tehničkim detaljem koji bi trebao pokazati kako će, unatoč elektrifikaciji, biti riječ o punokrvnom Porscheu. Kako bi nastavili s ovim aktivnostima pobuđivanja interesa javnosti u Porscheu su angažirali bivšeg vozača relija, 71-godišnjeg Nijemca Waltera Röhrla.

Röhrl je odmah "nagazio" testnog, kamufliranog Taycana i nakon vožnje podijelio svoje dojmove s Porscheovim timom. Govorio je kako je automobil "lud", te da nikada, u cijeloj svojoj trkaćoj karijeri, nije imao prilike iskusiti takvu snagu i brzinu automobila. Težinu vozila gotovo se više i ne osjeti zbog niskog težišta, kaže Röhrl, a upravljač i kočnice ponašaju se izvrsno.

Očekivano, Porscheov tim ga je upitao osjeti li se duh njihove kompanije u ovom vozilu, a Röhrl je odgovorio da bi i zavezanih očiju znao prepoznati Porscheov DNA u Taycanu. Ekipa je cijelu njegovu kratku avanturu s razvojnim prototipom Taycana zabilježila i u videu, na početku kojeg legendarni reli vozač kaže da ne voli električne automobile. Do kraja se, čini se, ipak predomislio.