Za Porsche Taycana već zaprimljeno 30 tisuća narudžbi

Porsche bi trebao svoj prvi potpuno električni model automobila pustiti u prodaju do kraja ove godine, a interes je, unatoč visokoj cijeni, prilično velik

Sandro Vrbanus srijeda, 31. srpnja 2019. u 18:29

Jedan od najočekivanijih električnih automobila u svijetu zasigurno je Taycan, prvi potpuno električni model legendarnog njemačkog proizvođača Porschea. O Taycanu smo pisali već više puta u kontekstu specifikacija, cijena, te nedavno objavljene promotivne turneje po svijetu, a sada prvi puta doznajemo i koliki je stvarni interes na tržištu pobudio ovaj zanimljivi automobil.

Iako mu je planirana cijena negdje na razini od 90 do 130 tisuća dolara, a još uvijek nisu poznati detalji iz Porscheovog cjenika standardnih opcija i dodatne opreme, kompanija je od kraja prošle godine krenula primati rezervacije. Do sada ih je, kaže šef ljudskih resursa u Porscheu Andreas Haffner, zaprimljeno čak 30 tisuća. Podsjetimo, svaka rezervacija uključuje i uplatu pologa u iznosu od 2.500 eura.

Povećanje proizvodnje

Ranije su u Porscheu najavljivali kako će, iako je riječ o skupom vozilu visoke klase, proizvoditi oko 20 tisuća Taycana na godinu. Međutim, u svjetlu ovako velikog inicijalnog interesa kompanija iz Stuttgarta revidirala je planove pa sada najavljuje kako će već u prvoj godini proizvesti čak 40 tisuća primjeraka.

S tolikom proizvodnjom, pa potom i prodajom, električni Taycan postao bi treći najprodavaniji Porsche, odmah iza megapopularnih SUV-ova Cayennea i Macana (kojem također slijedi elektrifikacija). Prodaja bi trebala krenuti ove jeseni.

S obzirom da je Porsche 10%-tni suvlasnik Rimac Automobila, Taycana je nedavno ekskluzivno isprobao i Mate Rimac
S obzirom da je Porsche 10%-tni suvlasnik Rimac Automobila, Taycana je nedavno ekskluzivno isprobao i Mate Rimac