The Rival Rig – pametna gamerska postaja s potpisom BMW-a

Njemački proizvođač automobila ima vlastiti odjel za tehnologije virtualne stvarnosti i eSporta, čiji je prvi proizvod napredna gamerska postaja pogonjena umjetnom inteligencijom

Sandro Vrbanus subota, 13. studenog 2021. u 13:01

Kada netko spomene BMW, prva asocijacija obično su sportski automobili, u posljednjim godinama možda i atraktivni SUV-ovi, no malo tko bi povezao bavarskog proizvođača s videoigrama. Manje je poznato da je BMW ove godine osnovao RIVALWORKS, odjel koji se bavi tehnologijama virtualne stvarnosti i hardvera za eSport. Njihov prvi proizvod je gamerska postaja The Rival Rig, na kojoj se ističe prepoznatljivi logotip BMW-a.

Namijenjen primarno za eSportaše, ovaj sustav uključuje naprednu gamersku stolicu, zakrivljeni ekran i mrežnu povezivost, a još uvijek je u fazi koncepta. Tri osnovne vodilje kod dizajniranja bile su im igraće performanse, zdravlje igrača te open source tehnologija. Tako je nastao ovaj proizvod, koji se prilagođava igraču uz pomoć umjetne inteligencije i prati njegovo zdravstveno stanje nizom ugrađenih senzora. Osim prilagodbe položaja sjedenja, stolica je u stanju kontrolirati i tjelesnu temperaturu te mikroklimatizirati tijelo korisnika.

Dizajn inspiriran Formulom 1

Jastuci, sjedište i naslon stolice opremljeni su i aktuatorima koji ih čine pomičnima i aktivnima te potpuno prilagođenima svakom igraču ponaosob. Dizajneri su se vodili funkcionalnim smjernicama koje dolaze iz svijeta Formule 1, gdje je sve prilagođeno vozaču kako bi se maksimizirao njegov učinak – pa bi tako trebala djelovati i ova pametna stolica.

Kako bi gameri potpuno uronili u svoj svijet, tu je i oku ugodna LED rasvjeta cijelog sustava, koja se također prilagođava situaciji. Njezina je uloga i naglasiti aktivne igrače i tako u igru uvući i gledatelje na velikim eSports natjecanjima.

BMW i RIVALWORKS svoj uradak prezentirali su na nekoliko natjecanja, primarno u domeni trkaćih simulacija, a o eventualnoj cijeni ili slobodnoj prodaji za sada ne govore.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi