Objavljen je foršpan za novi film o Formuli 1

Vozač Lewis Hamilton jedan je od izvršnih producenata, glavnu ulogu tumači Brad Pitt, a redatelj filma za Apple TV je slavni Jerry Bruckheimer

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 8. srpnja 2024. u 09:34

Tijekom proteklog vikenda održana je utrka Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstoneu, a u sklopu toga objavljen je i prvi trailer novog filma o tom sportu, koji se stvara već tri godine. Glavnu ulogu u filmu tumači Brad Pitt, čiji lik je vremešni vozač, koji se nakon nekog vremena vraća u bolid i podiže jednu fiktivnu momčad APXGP s ruba ponora. No, radnja je smještena u aktualno doba, pa se u filmu mogu vidjeti i trenutačni vozači i ostali članovi momčadi. Naime, ovaj se film snima kao niti jedan drugi dosad, tijekom samih utrka, gdje se glumci ponekad miješaju s pravim sportašima i tehničkim osobljem.

Redatelj filma je Jerry Bruckheimer (Top Gun, CSI…), a jedan od izvršnih producenata pobjednik spomenute utrke protekloga vikenda, Lewis Hamilton. Zanimljivo, i ovog vikenda je trajalo snimanje filma, pa je u TV prijenosu ponekad bilo moguće vidjeti glumce i ekipu u pozadini. Primjerice, dok su vozači davali prve intervjue nakon utrke, isto su, i to na istom mjestu, činili i glumci iz filma, pred svojim kamerama.

Prvi foršpan ovog filma otkrio je da će on biti vizualno prilično atraktivan, da će se zvati samo "F1", kao i da će premijeru imati tek u ljeto 2025. godine. Planiranje i snimanje je, naime, bilo započelo još 2021. godine, a filmske ekipe na stazama Formule 1 pojavljuju se od početka prošle godine. Jednom kad stigne u distribuciju, film će biti prikazivan na streaming usluzi Apple TV+, a distributer za kina bit će Warner Bros.