Potvrđen datum izlaska „28 godina kasnije”

Ako sve prođe prema planu, treći nastavak popularne postapokaliptične franšize čuvenog britanskog redatelja Dannyja Boylea trebao bi izaći na ljeto 2025. godine.

Kristian Komorčec utorak, 14. svibnja 2024. u 07:45

Kako prenosi američki portal Variety, Sony Pictures konačno je obznanio datum izlaska filma 28 godina kasnije (28 Years Later), inače službeno najavljenog ranije ove godine.

Naime, treći nastavak ove izrazito popularne postapokaliptične franšize mrak kino dvorana ugledat će 20. lipnja 2025. godine, a ujedno bi trebao biti i tek prvi od sveukupno tri nova nastavka koja možemo očekivati u budućnosti.

Naravno, pod uvjetom da se dotični ne pokaže komercijalnim podbačajem, a za što su šanse ipak relativno male jer redateljske palice opet se latio čuveni Danny Boyle, dok je za scenarij ponovno odgovoran Alex Garland.

Uz Boylea i Garlanda za trenutačno je također potvrđen i dobar dio glumačke postave, a koji će se sastojati od Aarona Taylor-Johnsona, Jodie Comer, Ralpha Fiennesa te Jacka O’Connella.

Međutim, detalji same radnje, baš kao i to hoće li Cillian Murphy reprizirati ulogu Jima iz 28 dana kasnije ili se, pak, zadovoljiti tek onom izvršnog producenta, u ovom trenutku još uvijek su velika nepoznanica.