Canon je već 18 godina za redom vodeći na tržištu digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima

Tvrtka Canon objavljuje da su njeni digitalni fotoaparati sa zamjenjivim objektivom (digitalni SLR-ovi i fotoaparati bez zrcala) zadržali vodeći udjel na globalnom tržištu već 18. godinu za redom, točnije od 2003. do 2020.

Bug.hr petak, 23. travnja 2021. u 17:25

Canon razvija glavne komponente za slikovne sustave koje ugrađuje u svoju seriju EOS digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivom: CMOS slikovne senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive. Pritom nastoji ostvariti brzinu, udobnost i visoku kvalitetu slike kao ključne koncepte. Canon je pripremio raznoliku i bogatu liniju proizvoda, od modela visokih performansi s vrha ponude koji su zbog pouzdanosti izbor profesionalaca, pa da modela s početka ponude koji omogućuju korisnicima da uživaju u snimanju slika visoke kvalitete uz lakoću rukovanja. Tu je i bogata ponuda od 118 kombiniranih objektiva RF i EF koji omogućuju razne oblike kreativnog izražavanja. Canon nastavlja podržavati različite potrebe korisnika.

Tijekom ranih dana razvoja digitalnih SLR fotoaparata, točnije u rujnu 2003., Canon je predstavio revolucionarni model EOS 300D. Taj tada inovativni fotoaparat s pristupačnom cijenom predstavljen kao model kompaktnog i laganog dizajna osvojio je najveći udio globalnog tržišta i postavio uvjete za rast važnosti digitalnih SLR-ova. Otad je Canon redovito predstavljao revolucionarne proizvode, uključujući profesionalnu seriju EOS-1D i seriju EOS 5D koji su otvorili put snimanju videozapisa pomoću digitalnih SLR-ova. U listopadu 2018. Canon je najavio izlazak svojeg sustava EOS R koji je obuhvaćao fotoaparat bez zrcala punog kadra EOS R i objektive RF koji u potpunosti iskorištavaju njegovu optičku tehnologiju. Oni su dodatno proširili raspon slikovne kreativnosti i otvorili nove mogućnosti vizualnog izražavanja. Tijekom duge povijesti koja počinje u razdoblju filma te uz podršku vjernih korisnika, 2019. godine serija EOS ostvarila je nevjerojatno postignuće: ukupno 100 milijuna prodanih fotoaparata EOS.

U srpnju 2020. Canon je predstavio fotoaparat bez zrcala punog kadra EOS R5 koji je bio opremljen revolucionarnom tehnologijom u želji da omogući korisnicima vizualno izražavanje nove generacije. Nastojeći dodatno proširiti svoju ponudu, Canon je uspio osigurati najveći udio na globalnom tržištu već 18. godinu za redom.

Canon će nastaviti dalje razvijati svoje razne slikovne tehnologije utemeljene na svojoj ključnoj optičkoj tehnologiji uz dodatno ojačavanje i proširivanje serije fotoaparata EOS i serije objektiva RF/EF. Time će otvoriti nove mogućnosti snimanja slika koje će zadovoljiti potrebe sve različitijih korisnika radi promicanja širenja foto i videokulture.