Canon otkriva svoj najširi RF objektiv do sada, nudeći nevjerojatnu žarišnu duljinu od 14 mm

RF 14-35mm F4L IS USM se pridružuje Canonovom nizu RF objektiva vodećih u klasi kojih je sve više, a koji su sazdani na čvrstim temeljima sustava EOS R

Bug.hr utorak, 29. lipnja 2021. u 10:50

Canon Europe danas najavljuje predstavljanje objektiva RF 14-35mm F4L IS USM, svog najšireg objektiva iz serije RF do sada. Taj zum-objektiv upotpunjuje Canonov trio kompaktnih f/4 objektiva iz serije RF koji se lako smještaju u fotografsku torbu te nude entuzijastima i profesionalnim fotografima svestrane žarišne duljine u rasponu od 14 do 200 mm. S tihim autofokusom, optičkom stabilizacijom slike u 5,5 koraka i žarišnom duljinom od 14-35 mm, ugrađenim asferičnim i lećama ultra niske disperzije za kristalno čiste rezultate, RF 14-35mm F4L IS USM savršeni je objektiv za snimanje pejzaža i fotografiranje arhitekture, kao i za vlogging u kojem tvorci sadržaja trebaju stabilno i široko vidno polje.

RF 14-35mm F4L IS USM se pridružuje Canonovom nizu RF objektiva vodećih u klasi kojih je sve više, a koji su sazdani na čvrstim temeljima sustava EOS R. Upareni s inovativnim fotoaparatima, RF objektivi nude nenadmašne optičke performanse i otključavaju nove mogućnosti za fotografe i videografe. Zahvaljujući nosaču RF Mount, taj objektiv uživa prednosti kombinirane stabilizacije slike u samom objektivu i u tijelu uskladivih fotoaparata iz sustava EOS R. Kada se koristi s fotoaparatima Canon EOS R5 i EOS R6, objektiv nudi fotografima stabilizaciju slike u 7 koraka, s autofokusom i potpunom kontrolom, što ga čini iznimno snažnim oruđem i za fotografiju i za videozapise.

Kompaktan objektiv širokog vidnog polja

Iskorištavajući prednosti nosača velikog promjera sustava EOS R, RF 14-35mm F4L IS USM postiže snažan spoj široke pokrivenosti i velike kvalitete slike, sve u kompaktnom optičkom sustavu.

Mase svega 540 g, RF 14-35mm F4L IS USM stoji uz bok kompaktnim, laganim objektivima RF 24-105mm F4L IS USM i RF 70-200mm F4L IS USM, upotpunjujući raspon f/4 objektiva različitih žarišnih duljina, koje mogu zadovoljiti gotovo sve potrebe u fotografiji. S ostalim spomenutim objektivima dijeli nit filtra od 77 mm i kompaktan oblik, što ih čini savršenim za putnu fotografiju. Korisnici mogu biti sigurni da će moći zabilježiti različit raspon perspektiva, istovremeno smanjujući veličinu i masu opreme koju nose.