MSI Pen 2 stylus može istovremeno pisati na papiru i zaslonu bez ikakvih promjena i prilagodbi

Grafitni vrh olovke piše i na digitalnim zaslonima i na papiru bez potrebe za zamjenom dijelova na olovci, a radi na najnovijem Microsoftovom MPP2.6 protokolu za taktilne povratne informacije

Bojan Mušćet subota, 7. siječnja 2023. u 21:58
📷 Image: MSI
Image: MSI

MSI je na ovogodišnjem CES-u dobio nagradu u kategoriji "Računalna periferija i dodaci" za novu iteraciju MSI Pen olovke koja, prema najavama, zajedno s podrškom za pritisak i nagib pruža sasvim novo iskustvo pisanja.

Olovka dimenzija 9.2 x 151.82 mm napravljena je od metala, ima tri gumba i teži 14.52 g. Baterija je punjiva putem USB-C priključka.

Mogućnost pisanja na papiru i digitalnom zaslonu sa istim vrhom olovke omogućeno je posebnim grafitnim vrhom koji se mijenja kada se postojeći vrh "potroši". MSI navodi da olovka dolazi s više grafitnih punjenja koji su navodno toliko maleni i lagani kako ne bi oštetili ili ostavili tragove na ekranu, prenosi The Verge.

MSI Pen 2 će dolaziti s Creator Z linijom prijenosnih računala. Konkretno kompatibilna je s modelima Creator Z17 HX Studio i CreatorPro Z17 HX Studio.