Nastavlja se rast tržišta nosivih uređaja

IDC je predstavio novo istraživanje o tržištu nosivih uređaja posebno naglasivši uspjeh takozvanog tržišta hearable uređaja (pametnih slušalica)

Matija Pavlić srijeda, 11. rujna 2019. u 06:00

Tvrtka IDC objavila je informacije o stanju na tržištu nosivih uređaja u drugom kvartalu ove godine. U spomenutom razdoblju isporuke nosivih uređaja rasle su za 85,2%, na brojku od 67,7 milijuna nosivih uređaja.

Poseban osvrt u ovom istraživanju stavljen je na takozvane hearable uređaje (pametne slušalice) koji su činili 46,9% svih isporuka nosivih uređaja (rast od 24,8% u odnosu na drugi kvartal prošle godine).

Što se tiče proizvođača na prvom je mjestu Apple, koji je generirao 50,2% svih isporuka nosivih uređaja u drugom kvartalu, a na godišnjoj razini rast isporuka od 218,2% (uspjeh zahvaljujući Airpods te Beats slušalicama).

Na drugom se mjestu nalazi Samsung zahvaljujući Galaxy Buds i JBL slušalicama. Na trećem se mjestu nalazi Xiaomi zahvaljujući Airdots slušalicama. Bose je na četvrto mjesto dospio zahvaljujući proizvodima iz premium sektora, kao što su QC35 i SoundSport Free slušalice.

Na petom mjestu je ReSound (sestrinska tvrtka od Jabre) s godišnjim rastom od 132,9%, zahvaljujući slušalicama kao što su Jabra Elite Active 65t (alternativa Airpods slušalicama).