Novi 'Chromecast with Google TV' za samo 30 dolara donosi i daljinski upravljač

Google je u prodaju pustio novi Chromecast s opcijom Google TV. Gotovo identičan prošloj verziji, ovaj donosi daljinski upravljač, nešto slabije karakteristike, ali i nižu cijenu

Sandro Vrbanus petak, 23. rujna 2022. u 10:15

Tržište jeftinih uređaja za streaming postalo je bogatije za jednog prilično značajnog igrača. Dosadašnjoj ponudi raznih streaming stickova pridodan je novi Chromecast with Google TV (HD), naravno iz radionice Googlea. Ovaj uređaj oslanja se na dosadašnje modele popularnog Chromecasta, pa će korisnici dobiti dodatni model na izbor u već prepoznatljivom obliku i s poznatim funkcijama.

Samo do HD rezolucije

Nova se verzija cijenom od 30 dolara (u SAD-u) smješta nisko, uz "obični" Chromecast, dok donosi Google TV i daljinski upravljač kao dosadašnji model Chromecast with Google TV (4K). Kao što mu ime sugerira, novi model nudi najvišu rezoluciju od 1080p, a ne 4K kao prethodnik. Isto tako dolazi s nešto slabijim hardverom i 1,5 GB radne memorije, ali zadržava dosadašnjih 8 GB prostora za pohranu.

Chromecast with Google TV (HD) i dalje podržava "castanje" sadržaja s mobitela ili računala na televizor, pretvara bilo koji TV u pametni, a opcija Google TV daje mu mogućnost instaliranja podržanih Android TV aplikacija i gledanje sadržaja iz njih. Izgledom je ostao jednak svojem 4K prethodniku.

Za sada je nova verzija dostupna na 19 tržišta, no uskoro će biti proširena i na ostatak svijeta. Ako je suditi prema dosadašnjoj politici cijena, kod nas bi se američkih 29,99 dolara moglo preslikati na maloprodajnu cijenu nešto višu od 300 kuna (toliko, naime, košta i treća generacija klasičnog Chromecasta, čija je cijena u SAD-u također 30 dolara).

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

EQ subwoofer

MONITOR AUDIO MRW-10

10" MMP II zvučnik, 100W RMS, klasa D pojačala, DSP obrada, 50 – 120 Hz, tri unaprijed postavljene postavke načina EQ.

3.689 kn 489,61 € Kupi

HEOS soundbar

DENON HOME SB550

Iskustvo kućnog kina, jednostavan industrijski dizajn, Wi-Fi, bluetooth, 3D zvuk uz Dolby Atmos i DTS:X.

3.899 kn 517,49 € Kupi