Googleov jeftini Chromecast procurio na fotografijama

Nadolazeći jeftini Chromecast moći će reproducirati sadržaj u Full HD rezoluciji te će dolaziti u istom 'paketu' kao i Googleov skuplji model

Matej Markovinović subota, 10. rujna 2022. u 20:28
📷 Foto: Google
Foto: Google

Google se već mjesecima sprema izbaciti jeftinu inačicu Chromecasta, svog uređaja za reprodukciju sadržaja na TV-u, a sada je poznato i kako će izgledati.

Naime, kako doznaje portal TechnoBlog, jeftini će Chromecast (G454V) izgledati gotovo identično kao onaj kojeg je Google izbacio 2020. godine. Dakle, bit će ovalnog oblika te će imati integriran kratki HDMI kabel koji će se spajati na TV.

Jeftini Google Chromecast. 📷 Foto: TechnoBlog
Jeftini Google Chromecast. Foto: TechnoBlog

Iako fotografije na TechnoBlogu to ne prikazuju, navodi se da će korisnici uz jeftini Chromecast dobiti i daljinski upravljač, kao i USB kabel za napajanje. Ovaj će gadget biti pogonjen Amlogic S805X2 SoC-om s AV1 podrškom te 2 GB RAM-a. Podržavat će prikaz sadržaja samo u Full HD rezoluciji.

Datum izlaska jeftinog Chromecasta trenutno nije poznat, no cijena bi mu, kako navodi WinFuture, trebala biti oko 40 eura. Trenutni Chromecast, podsjetimo, podržava 4K rezoluciju, ali je zato za njega potrebno izdvojiti nešto više od 60 eura.