Pametni Bixby zvučnik možda i sa zaslonom

Internetska stranica SamMobile spominje određene značajke koje bi trebao imati budući Samsungov pametni zvučnik koji će doći s virtualnim asistentom Bixbyjem

Matija Pavlić nedjelja, 10. lipnja 2018. u 07:30

Internetska stranica SamMobile donosi nove nepotvrđene informacije (glasine) koje se tiču Samsungova budućeg pametnog zvučnika koji se temelji na njihovom vlastitom virtualnom asistentu Bixbyju.

Pametni zvučnik koji nosi kodno ime Lux navodno će podržavati velik broj gesti koje će omogućavati izvođenje nekih uobičajenih zadataka (kao što je stišavanje ili pojačanje zvuka na zvučniku te pauziranje reprodukcije pojedine pjesme).

Spominje se i zaslon koji bi trebao biti integriran u sam zvučnik, a Bixby virtualni asistent će između mnoštva funkcija već poznatih s Galaxy pametnih telefona na budući pametni zvučnik donijeti i mogućnost sinkronizacije reprodukcije glazbe u više prostorija. Omogućeno je i spajanje na vanjske IoT uređaje putem aplikacije SmartThings, obavljanje telefonskih poziva putem samog zvučnika.

Što se tiče sigurnosnih funkcija Samsungov će zvučnik biti u stanju prepoznati vlasnika po njegovu glasu te identificirati trenutak kada vlasnik napusti prostoriju gdje je zvučnik smješten (provjerom je li vlasnikov pametni telefon i dalje spojen na kućni Wi-Fi).

Za razliku od velikog broja glasina što se tiče mogućnosti budućeg zvučnika zasad nema informacija koje bi spomenule okvirni datum dolaska ovog zvučnika na tržište.