Google Meet od sada podržava video pozive u Full HD rezoluciji

Uz adekvatnu web kameru i mrežnu propusnost, pojedini Google Meet korisnici mogu postaviti Full HD rezoluciju na svoje video pozive

Matej Markovinović četvrtak, 27. travnja 2023. u 13:01
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Google Meet je dobio dugo iščekivanu podršku za video pozive u Full HD rezoluciji. Loša vijest je, doduše, što je ta opcija trenutno dostupna samo Workspace i Google One korisnicima, odnosno onima koji – plaćaju.

Naime, video pozivi u Full HD-u bit će dostupni samo u web inačici Google Meeta te će funkcionirati ovisno o tome ima li korisnik kameru s podrškom za tu rezoluciju i adekvatnu mrežnu propusnost. U slučaju da je propusnost ograničena, Google će automatski prilagoditi poziv na neku drugu, prihvatljiviju rezoluciju.

„Nova visoka rezolucija isključena je prema zadanim postavkama. Korisnici koji za nju ispunjavaju uvjete, bit će upitani prije ulaska na poziv o novoj 1080p opciji ili će ju moći uključiti putem izbornika za postavke“, objašnjeno je na Googleovom službenom blogu.

Iako je podrška za Full HD video pozive na Google Meetu svakako koristan dodatak, valja istaknuti da su konkurentski Zoom i Microsoft Teams već duže vremena nudili tu opciju korisnicima.