Twitch je hakiran, procurile brojne informacije među kojima su i plaće streamera

Preporuča se da svi korisnici promjene svoje lozinke na Twitchu i uključe dvofaktorsku autentifikaciju

Matej Markovinović srijeda, 6. listopada 2021. u 20:06

U srijedu je nepoznati haker postavio na 4chanu torrent od 125 GB, tvrdeći da sadrži "cijeli Twitch", uključujući njegov izvorni kod, podatke o isplati korisnika te neobjavljene informacije o Grabbed Vaporu, Amazonovom Steam konkurentu.

Naime, korisnik koji je odlučio podijeliti ove informacije na 4chanu, navodi da je to učinio s namjerom da potakne dodatne pomake i konkurenciju kod platformi za prenošenje sadržaja uživo, jer je, kako kaže, zajednica Twitcha „odvratna i toksična septička jama“.

Kako prenosi Video Games Chronicle, anonimni je zaposlenik Twitcha potvrdio da je riječ o pravim informacijama koje uistinu uključuju i izvorni kod cijele platforme te ističe da je tvrtka svjesna ovog napada, koji se, prema navodima izvora, dogodio u ponedjeljak.

Trenutno je poznato da procurene informacije uključuju:

  • Cijeli izvorni kod Twitcha i komentare koji „sežu od njegovih ranih početaka"
  • Detalje o isplatama korisnika od kolovoza 2019., do listopada 2021. godine
  • Kod koji se odnosi na vlasničke SDK-ove i interne AWS servise koje koristi Twitch
  • Neobjavljene informacije o Amazonovom Steam konkurentu
  • Twitcheve alate za sigurnost
  • Podatke o „svemu što Twitch posjeduje“, uključujući IGDB i CurseForge

Korisnici koji su već preuzeli datoteku s procurenim informacijama, počeli su neke detalje objavljivati na Twitteru, pa se tako može vidjeti da su popularni streameri, poput CriticalRolea, xQcOWa, summit1ga, u tri godine zaradili i po nekoliko milijuna dolara od Twitcha (ne uključujući donacije, prihode od YouTubea te sponzorstva).

Valja istaknuti da je haker izjavio da je ovo samo prvi dio sadržaja koji bi trebao procuriti u javnost, pa se u sljedećim danima očekuje da će izaći još informacija.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi